İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşlarından Spor İstanbul, bu hafta sonu biri Haliç'te olmak üzere iki büyük spor etkinliği yapacak. İstanbullular, yarın Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nı (Golden Horn Rowing Cup), pazar günü de Beylikdüzü’nde İstanbul Sprint Triatlonu'nu izleme fırsatı bulacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’u daha aktif ve sağlıklı bir hale getirmek için faaliyetlerini sürdüren Spor İstanbul, bu hafta sonu iki büyük spor etkinliği düzenleyecek.

Olimpizm ruhunu tüm kente yayma hedefiyle çalışan Spor İstanbul, 2022’de ilk kürek tesisini açacağı İstanbul’un incisi Haliç’te uluslararası bir yarış organizasyonuna hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde İstanbul’un en gözde noktalarından birine dönüşen Haliç, 18 Haziran Cumartesi günü Golden Horn Rowing Cup’a ev sahipliği yapacak. Haliç’in atmosferinde yapılacak yarışlar, kürek sporcularının zorlu mücadelesine sahne olacak.

Golden Horn Rowing Cup saat 10.00’da başlayacak ve Ayvansaray Parkı, Feshane Tramvay Durağı, Tekke Parkı, Nuri Kıllıgil Parkı, Piri Mehmet Paşa Parkı, Hasköy Parkı ile yarışın başlangıç/bitiş noktalarına kurulacak dev ekranlar aracılığıyla tüm İstanbullular tarafından takip edilebilecek.

HALİÇ’TE ULUSLARARASI YARIŞ

Golden Horn Rowing Cup’ta; 18 Türk, 4 yabancı olmak üzere 22 takım ve toplam 360 sporcu mücadele edecek. Yarışlar, 4 bin 500 metre uzunluğundaki parkurda Deniz Küreği Dört Çifte (C4X+) tekneleri ile yapılacak.

Müsabakalar U19 Kadınlar, U19 Erkekler, Büyük Kadınlar, Büyük Erkekler ve Masterlar kategorilerinde düzenlenecek. Takımlar, Atatürk (Unkapanı) Köprüsü önünde start alıp, Haliç’i baştan başa kat ederek Miniatürk İskelesi önüne kadar 4 bin 500 metre boyunca kürek çekecek.

Parkur boyunca yerleştirilen işaret şamandıraları dümencilere bitiş noktasına kadar yol gösterecek. İlki 2021 yılında düzenlenen, 68 ekip ve 340 sporcunun ter döktüğü Haliç Kürek Yarışları 2022 yılında “Golden Horn Rowing Cup” adıyla uluslararası bir yarışa dönüştü.

ŞEHRİN KEYFİ SPRINT TRİATLONLA ÇIKAR

İstanbul’da içinde deniz olan etkinliklerin tadı bir başka oluyor. Triatlon sporcularını, 19 Haziran Pazar Günü müthiş bir organizasyon bekliyor. Büyük heyecan ve dev rekabetin yaşanacağı İstanbul Sprint Triatlonu, 19 Haziran Pazar günü Beylikdüzü Gürpınar parkurunda gerçekleştirilecek. 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşudan oluşan İstanbul Sprint Triatlonu’nda start 08.15’te verilecek. Çip ve yarışma kiti dağıtımı 18 Haziran Cumartesi günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Spor İstanbul Genel Müdürlüğü – Fatih Spor Kompleksi’nden yapılacak.