Nakliyat-iş çağrısıyla Uzel Makina İşçileri, Pegasus işçileri, Neo-Trend işçileri Uzel Traktör Fabrikası önünde "Cumhuriyet Bayramımızı direnişçi işçilerle direniş alanlarında kutluyoruz. Cumhuriyetimize, haklarımıza sahip çıkıyoruz" sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada şöyle denildi: "14 yıldır tazminatlarını alamayan Parababalarının işçi düşmanlığına sendikacılığa, hileli iflasa karşı mücadele başlatan UZEL Makina İşçileri direnişe Nakliyat-iş Öncülüğünde devam ediyorlar. Rami'de ki Uzel Makina Fabrikası önünde 419 gündür Direniş Çadırında direnişi kararlı bir şekilde sürdürüyorlar. Neo Trend Patronu Kâzım Akbulut tarafından hakları gasp edilen Neo Sendikamız öncülüğünde Temmuz ayından beri direniyor, mücadeleye devam ediyor.

Pegasus Hava Yollarında sendikal örgütlenme çalışması başlatmış ve önemli sayıda işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak Pegasus işvereni örgütlenmenin önünü kesmek ve işçileri sendikadan vazgeçirmek için birçok yönteme başvurmuştur. O yöntemlerde başarılı olamayınca son çare olarak bütün işverenlerin yaptığı gibi sendika üyesi işçileri işten atmaya başlamıştır. Pegasus'ta bir tarafta örgütlenmemiz sürerken, işten çıkartılmalara karşı mücadelemiz devam ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. yılını Rami'de ki Uzel Makina Fabrikası önündeki direniş alanında Uzel Makina, Neo Trend Tekstil ve Pegasus direnişçileriyle kutluyoruz."