Bursa Muhalif'te yer alan habere göre Bursa’da daha önce eski eşi tarafından hakkında uzaklaştırma kararları aldırılan, tehdit ve yaralama suçundan hapis cezasına çarptırılan Semih Yıldırım isimli erkek boşandığı kadına yine şiddet uyguladı. Fail Yıldırım ayrıca velayeti annesinde olmasına rağmen 4,5 yaşındaki çocuğunu da alıkoydu.

YARALAMA VE HAKARET SUÇLARINDAN DA CEZASI VAR

Bursa’da 2016 yılında evlendiği 35 yaşındaki Semih Yıldırım isimli erkek tarafından yıllardır sistematik saldırıya uğrayan İrem Ergün isimli kadın geçtiğimiz aylarda boşandı. Boşanma aşaması sürecinde Yıldırım hakkında uzaklaştırma kararları aldıran Ergün, Yıldırım’ı dava ederek yaptıklarından dolayı hapis ve para cezası almasını sağladı. Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesi, Yıldırım hakkında “yaralama ve hakaret” suçlarından 4 bin 860 lira para, “tehdit” suçundan da 5 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını hükmetti.

4 YIL SÜREN BOŞANMA SÜRECİ

Yıldırım tarafından defalarca kez darp edilen, tehdit ve hakaretlere uğrayan İrem Ergün tarafından açılan boşanma davası 4 yılda sonuçlandı. Tüm saldırılara, darp raporlarına, uzaklaştırma kararlarına rağmen boşanamayan Ergün’ün boşanma mücadelesi geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Mahkeme, çiftin 4,5 yaşındaki çocuklarının velayetinin annede kalmasına hükmetti. Baba Semih Yıldırım’a ise her ayın 1. ve 3. cumartesi-pazar günlerinde çocuğuyla görüşme hakkı tanıdı.

ÇOCUĞUNU ALIKOYDU VE ANNEYE VERMEDİ

Şiddet faili Semih Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yargı kararlarını hiçe sayarak kendisine tanınan yasal süre içerisinde çocuğu annesine teslim etmedi. Çocuğunu annesinden kaçıran Yıldırım’ın evine polis eşliğinde giden İrem Ergün, çocuğunu almak için eve girdi. Bu esnada polisin eşlik etmediği Ergün, Yıldırım tarafından kızının önünde darp edildi.

İrem Ergün yaşadığı saldırı sonrasında darp raporu almak için hastaneye başvurdu ve Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Ergün’ün şikayeti üzerine Semih Yıldırım polis tarafından gözaltına alındı, geceyi nezarethanede geçirecek olan Yıldırım’ın yarın sabah salıverilmesi bekleniyor.

"KIZIMI ALMAYA GİTTİĞİMDE SALDIRIYA UĞRADIM"

BursaMuhalif’e konuşan Ergün, “Boşanmamızın üzerinden 2-3 ay geçti, ancak boşanmak istemediği için istinaf mahkemesine başvurdu. Daha önce de uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Kendisinin uyuşturucu bağımlılığı var. ‘İçmezsem sizi öldüreceğim’ diye tehditleri var. Bugün de kızımı almaya gittiğimde saldırıya uğradım” diyerek yaşadıklarını ifade etti.