Yargılandığı dava kapsamında hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen DTK Eşbaşkanı ve Hdp'nin eski milletvekili Leyla Güven gözaltına alındı. Güven, gözaltı esnasında "İçeride ya da dışarıda siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP'nin eski milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava kapsamında verilen 22 yıl 6 ay hapis cezası ve tutuklama kararının ardından gözaltına alındı. Güven, HDP'li Vekil Semra Güzel'in Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki evinde gözaltına alındı.

"ZALİMİN ÜSTÜNE BÖYLE YÜRÜMEK CESARET İSTER"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Güven gözaltına alınırken, "Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiç bir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Ama içerde ama dışarda. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” dedi.

BUGÜN ADLİYEYE ÇIKARILACAK

Güven, sağlık kontrolü ardından TEM Şubesi’ne götürüldü. 24 saatlik gözaltı kararı bulunan Güven, adliyeye çıkarılacak.

BEŞTAŞ: KEYFİYETTE SINIR YOK

Karara tepki gösteren HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, "Leyla Güven hastaneden sonra Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Hukuk tanımadıklarını biliyoruz da, hiç bir usule de uyulmuyor. Yakalama kararından sonra neden TEM’e getirildi.? Keyfiyette sınır yok. Leyla Güven hakkında 24 saat gözaltı kararı verildiği için TEM’de tutulacak. Olması gereken derhal kendi mahkemesine çıkarılması iken gözaltında tutulması hürriyeti tehdit suçudur" dedi.

NE OLMUŞTU?

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven, Diyarbakır’da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Güven hakkında ayrıca tutuklanma kararı da verilmişti.