HABER: FATOŞ ERDOĞAN

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP hayat pahalılığı ve yoksulluğa karşı insanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşulları için "Hakkımız olanı alacağız. Tüm ücretler arttırılsın" başlıklı kampanyaya ilişkin TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. İki hafta sürecek kampanya için  Tüm demokratik kitle örgütlerine katılım çağrısı yapıldı.

Yedi ortak kurumun "Hakkımız olanı alacağız. Tüm ücretler arttırılsın" başlıklı kampanyaya ilişkin yaptığı basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl eş başkanı İlknur Birol, Emek Partisi ( EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Pulat, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) adına Mehmet Çalasın, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) adına Nilay Kuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) adına Ahmet Oral, Emekçi Hareket Partisi (EHP) adına Sibel Uzun katıldı.

Hakkımız olanı alacağız 2 (1)

Yedi ortak kurumun basın açıklamasını Nilay Kuş okudu.

"EKONOMİK KRİZİN FATURASININ HALKA KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Açıklamada,  "Ülkemizde baskı, şiddet ve faşizmin her geçen gün yükseldiğine, demokratik hak ve özgürlüklerin gözaltılar, soruşturmalar ve cezalar ile kısıtlandığına hep birlikte şahit oluyoruz. Halkın sıkıştırılmaya çalışıldığı bu şiddet sarmalının, gittikçe derinleşen ekonomik krizi, yoksulluğu ve sefaleti görünmez kılma çabalarının bir parçası olduğunu biliyoruz. İktidarın ve sermayenin kendi çıkarları ve politikalarının bir sonucu olan ekonomik krizin faturasının halka kesilmesini kabul etmiyoruz" denildi.

"Enflasyon oranının yükselen grafiğinin karşısında her geçen gün eriyen asgari ücretin ve tüm ücretlerin alım gücü azalırken, kirasını, faturasını ödeyemeyen ve beslenme, barınma gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan ve geçinemeyen milyonlarca insan gerçekliği büyüyor" denilen açıklama şöyle devam etti;

"Enflasyon oranının artmasıyla doğru orantılı olarak yapılan zamların karşısında ise asgari ücret ve tüm ücretler sabit kalıyor. Biz, aşağıda adı geçen 7 kurum olarak halkın karşı karşıya kaldığı yıkım ve derin yoksulluğa karşı insanca ve onurlu bir yaşamı kurmak ve hakkımız olanı almak için  bir kampanya  başlatıyoruz. Bu kampanya kapsamında günden güne eriyen asgari ücretin arttırılması için bir dizi eylem ve etkinliği önümüze koyuyoruz. 

'Hakkımız Olanı Alacağız!' şiarıyla çıktığımız bu yolda bildiri dağıtımları ve imza kampanyası ile eylem ve etkinliklerimizin sokak ayağını örerken sosyal medya çalışmaları ile mücadelemizi yaymayı ve İlçelerde, mahallelerde bir araya gelmeyi ve kampanyamızın yerel ayaklarını kurarak genişletmeyi hedefliyoruz.

Asgari ücretin ve tüm ücretlerin artırılması ve hakkımız olanı almak için mücadeleyi bırakmayacağımızı bildiriyoruz. 

Tüm kamuoyunu, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve  halktan yana halk için mücadele eden, etmek isteyen tüm milletvekillerini bizimle birlikte sesini yükseltmeye,  mücadeleyi dayanışma ile büyütmeye ve kazanmaya davet ediyoruz." 

Açıklama sonrası kampanyaya ilişkin sorulara yanıt veren HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, herkesin bildiği ve talep ettiği bir gerçeği daha geniş ölçekli bir kampanyaya dönüştürecek tüm toplumsal muhalefete bu toplantıyla çağrı yaptıklarını belirterek sürece ilişkin bilgi verdi. Bildiri dağıtımı ve üç ilçede (Kadıköy, Şişli,  Bakırköy) imza kampanyası yapacaklarını kampanya sürecine ilişkin basına bilgi vereceklerini ekledi.