ANKARA (AA) - HAK-İŞ, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıyı İsrail Büyükelçiliği rezidansı önünde protesto etti.

Konfederasyon üyeleri eylem sırasında "Kudüs kırmızı çizgimizdir" ve "Kudüs için ayaktayız, Filistin halkının yanındayız" yazılı pankartlar taşıdı, "Filistin halkı yalnız değildir", "Filistin'e selam direnişe devam" sloganları attı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada yaptığı açıklamada, Filistinlilerin tarihi direnişinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Arslan, "Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere Avrupa Birliği, Arap Birliği ve pek çok uluslararası kuruluş bu konuda sınıfta kalmıştır. Onlara yazıklar olsun. Bu işgalin, bu emperyalist saldırıların, bu insanlık dışı uygulamaların, bu ırkçı, faşist yaklaşımın karşısında sessiz kalanları lanetliyoruz." dedi.

Filistin'in Türkiye'den, Kudüs'ün ise İstanbul, Ankara, Konya, Bursa'dan ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Arslan, "Aksa bizim ilk kıblemizdir. Aksa'yı Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'inde mübarek kılmıştır. Bizim kutsalımızdır. Aksa'ya saldırılara karşı sessiz kalmak, inançlarımızı yok saymak demektir." diye konuştu.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa karşısındaki tavırlarının provokasyon olduğunu kaydeden Arslan, "Provokasyon yaparak Filistinlilere katliam uygulamak istenmektedir. Onun için Mescid-i Aksa'ya giren ve orada kirli ayaklarıyla mescidimizi kirleten alçaklara karşı sessiz kalamayız." dedi.

"Faşist ve terörist İsrail'i lanetlediklerini" bildiren Arslan şöyle devam etti:

"Zaten işgal ettikleri Filistin topraklarını daha da fazla işgal etmek istiyorlar. Her gün yerleşimci İsrailli faşistler, Filistinlilerin topraklarını işgal etmektedir. Doğu Kudüs'ü adım adım kendi topraklarına katmak istiyorlar. Gazze'yi büyük bir hapishaneye çevirdiler. Batı Şeria'da katliamlar devam ediyor. İsrail hapishaneleri Filistinli esirlerle dolup taşıyor. Ama 'insanlık suçu, insan hakları' diyenlerin, teröristlerin arkasında duranların, emperyalist güçlerin sesi çıkmıyor. Batı emperyalizmi, Amerikan emperyalizmi ne yazık ki Filistin'de olup bitenleri görmüyor, görmezden geliyorlar. Bu çifte standardı lanetliyoruz."

Arslan, Filistinlilere duyarsız kalanların tarih önünde hesap vereceklerini söyledi.

Açıklama sonrası rezidans duvarına "Siyonist İsrail'in işgalini lanetliyoruz" yazılı siyah çelenk bırakan topluluk, daha sonra destek ve taziye için Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine hareket etti.