BBC Türkçe'nin haberine göre, arama kurtarma ekipleri 34 kişiyi enkaz altından kurtardı. Ancak çok sayıda kişinin hala kayıp olduğu ve yaklaşık 30 bin ailenin de evsiz kaldığı bildirildi.

10 BİN KİŞİ YARALANDI

Deprem sonucu yaklaşık 10 bin kişi yaralandı. Tropik Grace fırtınasıyla beraber yağan yağmur, arama kurtarma çalışmalarını zora soktu. Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşık 500 bin çocuğun barınma, temiz içme suyu ve yemeğe erişimlerinde sıkıntılar olduğunu açıkladı. 

FUTBOL SAHASI ÇADIR KENTE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Deprem ve ardından gelen şiddetli yağmurların ardından Les Cayes'teki bir futbol sahası çadır kente dönüştürüldü. Les Cayes'te yaşayan ve Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Magalie Cadet, "Dün [Salı] akşam, bir kilisenin yanına sığındım. Ama yine başka bir depremi duyunca buraya dönmek için koştum" dedi.

LES CAYES'TE ÇOK AZ SAYIDA YAPI AYAKTA KALDI

Cadet, Les Cayes'te çok az sayıda yapının ayakta kaldığını ve insanların kendilerini sokaklara atmak zorunda kaldıklarını söyledi. Daha uzak bölgelerde yaşayan Haitililer ise henüz kendilerine bir yardımın ulaşmadığını söyledi.

"NE PARAMIZ NE DE KAYNAĞIMIZ VAR"

Reuters haber ajansına konuşan bir papaz ise "Pek çok şeye ihtiyacımız var ama ne paramız ne de kaynağımız yok" dedi. BM Gıda Programı ise hayatta kalanlara yardım sağlamak için Haitili yetkililerle koordineli bir biçimde çalıştıklarını aktardı. Ancak Tropik Grace fırtınasının bıraktığı şiddetli yağmurlar, daha dağlık bölgelerdeki birçok yolu geçilmez hale getirdi.