dokuz8HABER olarak haftanın önemli gelişmelerini derledik. Dolar ve Euro haftaya rekor bir yükseliş ile başlarken, 2022 yılı asgari ücret zammının da bugün açıklanması bekleniyor.

TBMM'deki bütçe görüşmeleri bu hafta sona ererken, Merkez Bankası'nın son faiz kararı da Perşembe günü açıklanacak.

2022 YILI ASGARİ ÜCRETİ BELLİ OLACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısı bugün yapılacak. Bugünkü toplantıda, 2022 yılı asgari ücretinin belli olması bekleniyor.

Şu an asgari ücret brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş.

EMEKÇİLERDEN "GEÇİNEMİYORUZ" MESAJI

Asgari ücret zammının açıklanmasından bir gün önce Kartal'da DİSK'in çağrısıyla buluşan emekçiler, insanca bir yaşam için insanca bir ücret talebini yineledi. Binlerce işçi, "Artık yeter, geçinmek istiyoruz. İnsanca ücret, insanca yaşam istiyoruz" dedi.

DOLAR 14 TL'Yİ, EURO İSE 16 TL'Yİ AŞTI

Döviz kurları yine rekor tazeledi. Dolar 14 lirayı aşarak 14,75 seviyesine kadar yükseldi. Euro ise aynı dakikalarda tarihi zirvesini 16,65'e taşıdı

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Perşembe günü yılın son faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda beklentiler faizlerin 100 baz puan indirileceği yönünde şekillendi. 

Yurtdışında ise bu hafta 14-15 Aralık'ta ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi Toplantısı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz hafta ABD'de enflasyon 39 yılın en yüksek seviyesine yükselmişti.

BÜTÇE MARATONU SONA ERİYOR

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 11.00'da toplanarak 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerini sürdürecek.

Meclis'te bu hafta, Cumhurbaşkanlığı ve iki bakanlığın yanı sıra 23 kamu kurumunun bütçesi ele alınacak.

Meclis'in bütçe maratonu, 17 Aralık Cuma günü, bütçenin tümü üzerinde yapılacak konuşmalarla tamamlanacak.

"BARINAMIYORUZ" DİYEN ÖĞRENCİLERE GÖZALTI

Ankara'da dün eylem yapmak için yola çıkan "Barınamıyoruz" Hareketi kente alınmadı. Polis kentin girişinde öğrencileri darp ederek gözaltına aldı. "Barınamıyoruz" Hareketi, 90 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

HDP İSTANBUL 4. OLAĞAN KONGRESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, "Şimdi HDP Zamanı" sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ise, binlerce kişinin katıldığı kongrede, 'Abdullah Öcalan lehine slogan atıldığı' ve 'örgütsel marşlar söylendiği' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıklasdı.