dokuz8HABER olarak haftanın önemli gelişmelerini derledik. Dolar/TL kurundaki yükselişin ardından zam haberleri arka arka arkaya gelirken, yurttaşların gözü 2022 asgari ücret zammında. 

Öte yandan Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararının iptaline ilişkin başvuruları reddetti. Karar tepki gösteren kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tüm yurtta sokağa çıkma çağrısı yaptı.

YURTTAŞLAR ARKA ARKAYA GELEN ZAMLARA TEPKİLİ

Dolar/TL kurunda durdurulamayan yükselişin ardından akaryakıt başta olmak üzere birçok sektörden zam haberleri geliyor.

Dolar'ın 11 TL'nin, Euro'nun ise 12'nin üzerine çıkmasıyle birlikte gelen zam haberler, yurttaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

2022 asgari ücret zammını belirlemek için geçen hafta mesaiye başlayan Asgari Ücret Komisyonu'nun görüşmeleri bu hafta da devam edecek.

Dolar kurundaki yükseliş ile zam haberleri gelmeye devam ederken, DİSK asgari ücret talebini net 5200 TL olarak açıkladı. 

25 KASIM'A DOĞRU: KADINLAR TÜM YURTTA SOKAĞA ÇIKIYOR

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline ilişkin itirazları reddetmesine yönelik tepkiler sürerken, kadınlar mücadele çağrısı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne hazırlanıyor.

Yurt genelinde sokağa çıkmaya hazırlanan kadınlar, bir dizi etkinlik yapacak.

KABİNE TOPLANIYOR

Son olarak 8 Kasım'da toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Beştepe'de toplanacak. 

Toplantıda, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası döviz kurlarındaki artış ve alınacak tedbirlerin değerlendirileceği belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücretin belirlenmesi amacıyla işveren ve işçilere yönelik anket çalışmasının sonuçları, Bakan Vedat Bilgin tarafından Kabine ile paylaşılacak. Bununla birlikte 3600 ek gösterge ve EYT konusunun da kabinenin gündeminde olacağı kaydediliyor.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, vaka sayılarına ilişkin kapsamlı bir sunum yapacağı, olası ek tedbirler konusunda Bilim Kurulu tavsiye kararlarını kabine ile paylaşacağı belirtiliyor.

HSK ÜYE SEÇİMİ YAPILACAK

Genel Kurul'un bu haftaki en önemli gündemlerinden biri, HSK üye seçimi olacak. Genel Kurul'da, yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından HSK'ye 1 üye seçilecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONA ERİYOR

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri bu hafta tamamlanacak, Genel Kurul görüşmeleri ise Aralık ayında başlayacak.

Bugün İçişleri, yarın Gençlik ve Spor, Çarşamba günü Adalet, Perşembe günü ise Sağlık bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri görüşülecek.

Cuma günü Cumhurbaşkanlığı'nın bütçe mesaisinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da hazır bulunacak.

5'İNDİ YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDECEK

İcra yoluyla çocuk teslimine son veren 5'inci Yargı Paketi'nin görüşmeleri Genel Kurul'da devam edecek. Yargı paketinde, mezat yoluyla hacizli malların satışına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor.

ŞENYAŞAR AİLESİ'NİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 258’inci gününde devam edecek.

DERBİDE KAZANAN FENERBAHÇE OLDU

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Şimdi gözler bu akşam oynanacak Trabzonspor-Gaziantepspor maçına çevrildi. Trabzonspor ligde lider durumda.