dokuz8HABER olarak haftanın önemli gelişmelerini derledik. Geçen hafta dolar/TL kurunun 10 TL'nin üzerine çıkmasının ardından gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. 

Öte yandan Asgari Ücret Komisyonu, 2020 ücret zammını görüşmek için mesaiye başlıyor. Türk-İş görüşmeler öncesi, diğer sendikalar ile bir araya gelecek.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 18 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik beklentiler, faizin bu hafta 100 baz puan daha indirilerek yüzde 15'e düşüreceği tahmin ediliyor. TCMB önceki iki ayda 300 baz puan faiz indirimi yapmıştı.

DOLAR 10 TL'NİN ÜZERİNE YÜKSELDİ, GRAM ALTIN 600 TL'Yİ AŞTI

Cuma günü 10’un üzerini gören dolar/TL yeni haftaya da 10 seviyesinin üzerinde başladı.

Türk lirası yıl başından bu yana bakıldığında yaklaşık yüzde 26 ile dolara karşı en fazla değer kaybeden ‘gelişen ülke para birimi’ oldu.

Dolar kuru bu sabah saat 08:00 itibarıyla en yüksek 10,0479 seviyesinden işlem görüyor.

Cuma günü 600 TL seviyelerine yakın seyirde gezinen gram altın fiyatı, dolar kurunun 10 liraya yükselişinin de etkisiyle 600 TL'yi aşarak rekor kırdı.

CHP MYK VE AKP MKYK TOPLANIYOR

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 12.00'da, AKP MKYK toplantısı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.00'da toplanacak.

HSK ÜYELİĞİ İÇİN SEÇİM YAPILACAK

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Çarşamba günü AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği için yapılan başvurular arasından TBMM Genel Kurulu'na göndermek üzere 3 adayı belirlemek amacıyla seçim yapılacak.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SÜRECEK

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, 2022 bütçe görüşmeleri bu hafta da devam edecek. 

Komisyon bu hafta Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçelerini görüşecek.

5'İNCİ YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ

TBMM Genel Kurulu, Salı günü, 5. Yargı Paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, maddeleri üzerinden devam edecek.

İcra ve iflasta elektronik satışın düzenlendiği kanun teklifinde, ayrıca uzun süredir kamuoyunun gündeminde bulunan çocuk teslimine ilişkin, çocukları icranın konusu olmaktan çıkaran hükümler bulunuyor.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU MESAİYE BAŞLIYOR

Asgari Ücret Komisyonu, 2022 ücret zammını görüşmek için mesaiye başlıyor. Türk-İş toplantılar öncesi diğer sendikalar ile görüşecek.

BÜTÇE DENGESİ RAKAMLARI AÇIKLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün saat 11.00'da Merkezi Yönetim bütçe dengesi rakamlarını açıklayacak. Merkezi Yönetim bütçesi Eylül ayında 23,6 milyar TL, faiz dışı denge 9,48 milyar TL açık vermişti.

ŞENYAŞAR AİLESİ'NİN ADALET NÖBETİ

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 252’nci gününde devam edecek.