Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılı maaş artışında hayal kırıklığı yaşayan emekliler için 4 ayrı Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığında bulunduğunu ve bir an önce görüşüp yasalaşarak emeklilerin nefes almasının sağlanması gerektiğini söyledi.

İntibak düzenlemesi için verdiği kanun teklifinin AKP oyları ile ret edildiğini anımsatıp intibak düzenlemesi için yeniden kanun teklifi verdiğini belirten Gürer, “Emekliler açlık sınırı altında bir gelirle yaşam mücadelesi vermektedir. Bu sebeple emeklilerimize dini bayramlarda asgari ücret tutarında ikramiye verilmeli, emeklilerden muayene ücreti, ilaç katkı bedeli ve ilave ücret adı altındaki ödemeler alınmamalı, çalışmak zorunda kalan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılmamalı ve yakacak yardımı desteği sağlanmalıdır” dedi.

HAYAT PAHALILIĞI EMEKLİLERİ PERİŞAN EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüzbinlerce emeklinin asgari ücretin altında ücret aldığına dikkat çekerek, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının emeklilerin yaşam koşullarını iyice zorlaştırdığını belirtti.

GÜRER’İN EMEKLİLER İÇİN HAZIRLADIĞI KANUN TEKLİFLERİ

AKP’nin 13 milyon civarındaki emeklinin yaşadığı sıkıntıları görmezden geldiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, onların bir nebze de olsa, rahat bir nefes alabilmelerine olanak tanıyacak Kanun Teklifleri hazırlayıp, TBMM Başkanlığına verdiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET TUTARINDA İKRAMİYE

Gürer, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılması talebiyle hazırladığı Kanun Teklifi’nde Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1000’er lira olarak verilen bayram ikramiyesi miktarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi. Gürer, ilgili Kanunun ek 18’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1.000’er TL” ibaresi “o yıl için belirlenen net asgari ücret” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

SAĞLIK KESİNTİSİ KALDIRILMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hazırladığı bir başka Kanun Teklifinde emekliler için büyük bir külfet haline gelen ve aldıkları sağlık hizmetleri için maaşlarından yapılan kesintilerin kaldırılması istedi. Gürer, emeklilerden muayene ücreti, ilaç katkı bedeli ve ilave ücret adı altında yapılan ödemelerin kaldırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu kesintiler zaten geçinmekte zorlanan emekliler için büyük bir külfet haline geliyor. Bugün 1500 lira civarında maaş alan emeklilerden yukarıda bahsettiğim kesintiler yapıldığında emeklinin maaşı eriyip gidiyor” dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİDEN PRİM KESİLMESİN

Maaşıyla geçinemeyen çok sayıda emeklinin, emekli olduktan sonra da evine ekmek götürebilmek için çalışmak zorunda kaldığına da vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çalışan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi adı altında yapılan kesintilerin kaldırılması yönünde hazırladığı Kanun Teklifi’ni Meclis’e sunduğunu bildirdi.

İNTİBAK YASASI İÇİN İKİNCİ KANUN TEKLİFİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha önce Meclis’e sunduğu ancak AKP’li Milletvekillerinin red oyuyla kabul edilmeyen intibak yasasıyla ilgili de yeni bir Kanun Teklifi hazırladığını açıkladı. Gürer, aynı şartlarda emekli olanlar arsındaki maaş farkının giderilesi amacıyla hazırladığı Kanun Teklifinde 2000 yılından önce emekli olanlar ile 2000-2008 yıllara arasında emekli olanlar ve 2008’den sonra emekli olanlardan çalışma süresi ve prim gün sayısı aynı olmasına rağmen maaşlarında büyük farklılıklar oluşmasının yarattığı mağduriyetine değindi.

MİLYONLARCA EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA ÜCRET ALIYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin en az 3 bin 100 TL, en düşük emekli maaşının da en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine işaret ederek, “Asgari ücret bugün açlık sınırın çok altında. Yoksulluk sınırı ise açıklanan son asgari ücretin 3 katından fazla.