Tiflis'te 5 Temmuz tarihinde LGBTİ+ karşıtlarının yaraladığı kameraman Aleksandr Laşkarava hayatını kaybetti.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 5 Temmuz tarihinde LGBTİ+ karşıtlarının yaraladığı kameraman Aleksandr Laşkarava yaşamını yitirdi. Annesi, 37 yaşındaki Laşkarava'nın dün gece uyuduktan sonra bir daha uyanmadığını belirtti.

SALDIRAN 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Başına aldığı darbelerle yaralanan Laşkarava hastanede birkaç gün geçirdikten sonra evine gönderilmişti. Laşkarava onlarca kişinin kendisini darp ettiğini, bir merdivenden aşağı yuvarladıklarını ve kamerasını kırdıklarını anlatmıştı. Çalıştığı TV kanalı Pirveli'deki editörü ise Cuma günkü ziyaretinde Laşkarava'nın yoğun ağrılardan şikayet ettiğini aktarmıştı. BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Laşkarava'ya saldıran dört kişi gözaltında bulunuyor.

"SORUMLULAR YARGILANSIN" ÇAĞRISI

5 Temmuz'da Tiflis'te düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü, saldırılar nedeniyle iptal edilmek zorunda kalmıştı. Gürcistan Ortodoks Kilisesi'nin çağrısıyla LGBTİ+ karşıtı bir gösteri için bir araya gelen kitle, bir süre sonra Onur Yürüyüşü'nün ofisini basmış, olayı görüntüleyen gazeteciler de darp etmişti. 50'den fazla gazetecinin saldırıya uğramış, bununla ilgili 16 kişi gözaltına alınmıştı. O tarihten bu yana Gürcistan'ın sorumluları yargılaması için uluslararası çağrılar yapılırken, Laşkarava'nın ölümünün ardından halk sokağa döküldü.