İstanbul'da mezar yeri fiyatları 30 bin lirayı buluyor. İBB ücret tarifesine göre 4 gruba ayrılan 569 mezarlıktaki boş mezar yeri ücretleri, konum, fiziki özellikler ve ekonomik göstergeler dikkate alınarak belirleniyor.

Ağustos ayı ilk toplantısında AKP'li Meclis üyesinin ikramiyelere ilişkin çıkışına cevap veren Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş, "Şirketleri vermiyorsunuz, ikramiyeleri öde diyorsunuz. Önce şirketleri verin kardeşim” sözleriyle karşılık verdi.

Bilimsellikten uzak manevi danışmanlık 38 ilde, 110 sağlık tesisinde yaygınlaştırıldı. 39 sağlık mesleğinden binlerce personelin kadro için mücadele ettiği alanda, imam hatipliler için Diyanet’in oluşturduğu görev alanında 265 kişi hastanelerde kadrolu olarak çalışıyor.

Şanlıurfa'da eski Ceylanpınar Belediye Başkanı AKP'li Menderes Atilla'nın kızı Tuğçe Atilla'nın, 5 yıldır hiç işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı. Atilla'nın kızına toplam 251 bin lira maaş ödendi. Bakanlığın parayı geri istediği ortaya çıktı.
AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın 'Malatya Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada "'Cumhurbaşkanı' denince bize Allah gibi geliyor" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.
Ankara Barosu, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) internet üzerinden yapılan yayınları denetlemesine imkan tanıyan yönetmelik değişikliğinin Anayasa'ya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesi'ne itiraz yoluyla başvurulması talebiyle Danıştay'a dava açtı.
Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Jandarma Genel Komutanlığı'nın talebi ile bir çok internet haber sitesi hakkında erişimin engellenmesi kararı verdi. Karar BTK'ya gönderildi.
Türk edebiyat dünyasının ve Türk dizilerinin usta ismi Umur Bugay hayatını kaybetti. Birçok başarılı işe imza atan Bugay, 1975 yılında çekilen Hababam Sınıfı filminin senaryosunu da kaleme aldı. Bugay, bir döneme damga vuran 'Bizimkiler' adlı televizyon dizisine de imza atmıştı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) yazılı açıklamasında, 3-4 Ağustos tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı olarak hız denetimlerinin yapıldığı belirtildi. Açıklamaya göre toplamda 44 bin 333 araç ve sürücü denetlendi. Bu araçlardan 23 bin 733’ünün hız ihlali yaptığı belirlendi.