Gezi davasının ikinci gününde Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Berkin Elvan'ın ailesi de duruşmayı takip etmek için Silivri'deydi. Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına, Yiğit Aksakoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Mahkemede Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına "oy çokluğu" ile karar verildi. Dava 18-19 Temmuz tarihine ertelendi. Can Atalay savunmasına başladı: "En sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; bu iddianame esas olarak Türkiye tarihinin, topraklarının en onurlu toplumsal olaylarından birini karalama çabasının en güncel örneği. Seçilmiş olmak hiçbir hükümete Anayasa’ya aykırı davranmayı hak görmez. Kent meselelerinde muhatap belediye başkanlarıyken, hükümet kendisini doğrudan muhatap haline getirdi. Hukuk, konserve açacağı değildir." Tayfun Kahraman savunma yapıyor: Gezi toplumun vicdanı haline geldi. Toplumun vicdanı bazı yerlerde kabarıyordu, 1 Mayıs, Tekel, Emek Sineması, kürtaj gibi... Bizlerin orada gördüğü şiddet ve Taksim'in özellikle siyasal simge olma özelliğini de eklerseniz Gezi ortaya çıktı. Taksim Dayanışması'nın üyesi yoktur, bileşenleri vardır. Bireysel katılım olsa da bireysel değil kurumsal temsiliyetle işler. Yatay ve hiyerarşisiz bir yapı. Anayasa'da tanımlanan ifade ve örgütlenme özgürlüğünü kullanır." Kavala ve Aksakoğlu'nun avukatı Turgut Kazan'ın savunmasıyla duruşma devam ediyor. Kazan "Müvekkilim Aksakoğlu'na yöneltilen en büyük suçlama 'şiddetsiz eylemler düzenlemek'. Sivil itaatsizlik eylemlerini TCK 312'den yargılamak hukuk katliamıdır. "İddianamede 'Erdoğanı ve hükümetini yıpratmak' gibi bir suç var. Bu nasıl bir suç? Bu suçsa ben de Erdoğan'ı yıpratmak istiyorum!" dedi.

ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak. Çaydan sonra şekere de zam geldi. Türk Şeker, şekere yüzde 16 zam yapıldığını duyurdu.
Meral Akşener: Damadınızı ayak altından çekin, ekonominin başına liyakatli bir ekip getirin. Bunlara kulak asmam, ben bildiğimi yaparım diyorsanız da Türkiye artık çaresiz değil. AK Parti için o mahur beste çalıyor. Kış geliyor, yani 'Winter is Coming'.

Diyarbakır Lice'de 2017 yılında zırhlı aracın çarptığı sivil araçta hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili başlatılan soruşturmaya, sivil araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

İzmir'de CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal (@SerdarSandal), dış birimlerdeki başkanlık odalarını boşalttı. Boşaltılan üç makam odasından biri kütüphane, biri kreş ve biri de Ar-Ge müdürlüğü olarak kullanılacak.