Gezi Parkı davasında savunma yapan iş insanı Osman Kavala, kendisiyle ilgili suçlamalarda somut bir delil olmadığını söyleyerek tahliyesini talep etti. Gezi Parkı davasının ikinci duruşmasında savcı Can Dündar için atılı suç dikkate alınarak istinabe talebini reddetti, iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 8-9 Ekim'de Silivri'de yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Canan Kaftancıoğlu'nun duruşması öncesi yaptığı konuşmada "Bu dava bir intikam davasıdır; bu dava İstanbul'a ve İstanbul'u savunan il başkanımıza karşı açılmış bir davadır. Asla yalnız yürümeyecek" dedi. Canan Kaftancıoğlu savunmasına başladı: "Çocukluğumdan başladım hak, hukuk, adalet kavgasına. Okudukça, yaşadıkça sol değerler gömleğini üzerime giydim ve bir daha hiç çıkarmadım. Cumhurbaşkanı olan kişi aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanıdır. AKP Genel Başkanına yönelik siyasi eleştiriler dahi Cumhurbaşkanına hakaret kapsamına sokularak hukuksuz bir süreç işletilmektedir." Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT’de yayınlanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 1’i eski, 6 TRT çalışanı ‘FETÖ’ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Ahmet Davutoğlu, "Önümüzü kesmeye çalışsalar da ben konuşacağım. Yeni pratik, eğer başka yol kalmazsa parti kurmaktır. Siyaset biliminde bir kural vardır, boşluk kabul etmez" dedi. TBMM'de AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti, "Doğu Akdeniz" için ortak bildiri yayınladı. Bildiride, Doğu Akdeniz bölgesi hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda KKTC ve Türkiye'nin görmezden gelinmemesi çağrısı yapıldı. ABD Başkanı Donald Trump, ''S-400 konusunda Türkiye’ye şu an yaptırım düşünmüyorum'' açıklamasında bulundu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını oy birliğiyle onadı.