2003 yılından 2019 Mayıs ayına kadar Türkiye'de elektrik faturasındaki artış yüzde 307 oldu. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin çalışmasına göre Türkiye OECD ülkeleri arasında elektrik faturasının en çok zamlandığı ülke.

  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CİMER'e araç harcamalarını sordu. CİMER, “Makam araçları için ödenen aylık kira bedeli 1.187.200 lira” yanıtını verdi. Tamamı maden sahası ilan edilen Munzur Dağları'ndan sonra, Munzur Milli Parkı'nın bir bölümünde bir şirkete maden arama ruhsatı verildiği ortaya çıktı. Avukat Barış Yıldırım, ruhsatın Munzur Milli Parkı'nın bir bölümünü de içine aldığını doğruladı. Hükümet ile kamu sendikaları arasında 1 Ağustos’ta başlayacak TİS görüşmeleri öncesi 4 koldan Ankara’ya yürüyüş başlatan KESK’in Van yürüyüş kolu polis tarafından engellendi. Açıklamaya da izin vermeyen polis, basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi. Bursa'da Bugün'de yer alan habere göre, Bursa’da Mehmet Zahit Kotku Cami Müezzini Yakup Çerkez’in bir mağazada kadın soyunma kabininde video çekerken yakalandı. Çerkez’in el konulan telefonunda, benzer videoları biriktirdiği ortaya çıktı. Çerkez yarın mahkemeye çıkarılacak.

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kaydı olmayan Suriyelilerin İstanbul dışına gönderilmesi gerekli bir uygulama; sosyoloji bu yükü taşımaz. Ama mültecilerin koşulları da iyileştirilmeli. Zemin hazır olunca tekrar vatanlarına dönmeliler" dedi.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre birçok ilde "Anadolu Liseleri" kapasitesinin 2 katı öğrenci kabul ederken; Kocaeli'deki Gebze Molla Fenari Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kontenjanı 396 olmasına rağmen liseye bu yıl hiç kayıt başvurusu olmadığı ortaya çıktı.