Aralarında HDP Sözcüsü Ebru Günay,  HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz’ün de bulunduğu heyet, Malatya’da esnaf ziyareti yaptı.

Günay, esnaf ziyareti sırasında yaptığı konuşmada 12 Eylül’ün bugün 42. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “AKP, darbecilerle hesaplaşmak amacıyla iktidara geldi ancak en büyük darbeyi AKP yaptı” şeklinde konuştu.

HDP’li belediyelere kayyım atandığını hatırlatan Günay, “Tutuklamalar, baskılarla bir darbeler tarihi gerçekleştirdi. Hiçbir darbeci iktidar, halkın karşısında asla baki olmadı ve darbeciler kaybetti. Bu topraklarda halkların direnişi ve mücadele geleneği var ve daha da büyüyor, demokrasi ittifakıyla daha da büyüdü. Faşizm varsa direniş de vardır”  diye konuştu.

Artı Gerçek’in haberine göre Günay konuşmasına şöyle devam etti: “Bu iktidar toplumu çatıştırarak ve yok sayarak kendi faşizmini kurmaya çalışıyor. AKP-MHP iktidarı faşizmlerini kurumlaştırarak, iktidarlarını yönetiyor. Her iki ittifak da Türkiye’ye farklı bir şey söylemiyor, ikisi de baskı, yok sayma ve inkarı gösteriyor. Bunların içerisinde HDP üçüncü yolda demokrasi ittifakıyla yürüyor. Türkiye’nin dinamikleriyle yan yana gelerek bu yolu yürüyoruz. Demokrasi ittifakını büyütmüş oluyoruz. Mevcut gidişattan herkes rahatsız. Çözümü birlikte demokrasi ruhuyla inşa etmenin farkındayız. HDP, Türkiye halklarının umududur. HDP geleneği güçlü bir geleneğidir. Sebahat Tuncel, Malatya’ya çok büyük  emek verdi, bu emeği de büyüteceğiz”