Geçen yıl mayıs ayında 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş’ı sabah işe gittiği sırada katleden Yusuf Akbulut isimli erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezada haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Manisa’da geçen sene 2020 Mayıs ayında evinden işe giderken 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş’ı sokak ortasında katleden Yusuf Akbulut’un karar duruşması Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEK'TEN YARGILANDI

"Tasarlayarak öldürmek"ten yargılanan Yusuf Akbulut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Akbulut’a iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Duruşmada sanık avukatı, savcının mütalaasına karşı beyanlarını yineledi. Yusuf Akbulut'un avukatı ikili arasında 3 yıl süren gönül ilişkisi olduğunu, tasarlayarak öldürmenin gerçekleşmediğini öne sürerek haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

"KADINLAR KORUNMADIĞI SÜRECE BU OLAYLAR YAŞANMAYA DEVAM EDECEK"

BirGün’e konuşan Avukat Özgü Türk, davada emsal niteliğinde bir karar çıktığını söyleyerek, “Sanık hiçbir zaman pişman değildi. Her savunmasında, her sözünde Gülnur’u suçladı. Bir sürpriz yaşanmadı ve olması gereken ceza verildi. Aldığı ceza TCK’daki en yüksek ceza. Dosyanın tüm kapsamı ve elde edilen kamera görüntülerinde, sanığın cinayeti tasarlayarak gerçekleştiği ortadaydı. Sanık cinayetten önce de Gülnur’u tehdit edip şiddet uygulamış. Gülnur ise korunamayacağını düşünerek şikayetçi olmamış. Beraber yaşadığı kız kardeşi ve arkadaşları Gülnur’u korumaya çalıştı ama başaramadılar. Devlete karşı bir güvensizlik hali var. Sonuç olarak bizler Gülnur’u yaşatamamış olduk. Katilin en yüksek cezayı alması sadece sembolik anlam, en azından içimize bir nebze su serpildi. Ancak kadınlar korunmadığı sürece maalesef bu olaylar yaşanmaya devam edecek. Cinayetlerin olmaması için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çok daha önemli ve kıymetli” ifadelerini kullandı.