CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Dumlupınar Şehitliği'ne geldi. Biçer Karaca törende şu konuşmayı yaptı:

“Özgürlüğün, tam bağımsızlığın çoban ateşinin yakıldığı Samsun’dan Anadolu’nun her bir köşesine o çoban ateşlerini teker teker ulaştıran ve bir milletin umutsuzluktan umuda, bir milletin esaretten bağımsızlığa yürüyüşünün simgesi olan bugün sizlerle 100. yılını kutluyoruz. Daha nice 100 yıllar bu topraklarda Zafer Bayramı’mızı kutlayacağız. 

“O GÜN MUSTAFA KEMAL’İN YOLUNDA DEĞİL DE O VAPURA BİNİP DE MALTA’YA KAÇMAYA ÇALIŞANLARIN SÖYLEDİKLERİNİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR”

Tarihimizi Fesli Kadir’den öğrenenler ne bu millet kanıyla, canıyla bu topraklarda şehit düşerken, 26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’den başlayan Kurtuluş Özgürlük Mücadelesi’nde evladın şehit olan babasını toprağa emanet ettiği, kardeşin şehit olan kardeşini bu topraklara emanet ettiği bu süreci bilmeyen, yaşamayan o gün Mustafa Kemal’in yolunda değil de o vapura binip de Malta’ya kaçmaya çalışanların, kanatlarının altında olanların, söylediklerinin hiçbir önemi yoktur.

“ÜLKEDE TEK KİŞİLİK BİR İRADEYİ YENİDEN HALKIN İRADESİNE DÖNÜŞTÜRMEK, HALK DEVLETİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN YOLUMUZ UZUN”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İlk hedef Akdeniz denmiştir’ ve 9 Eylül’de ilk hedef Akdeniz’e ulaşılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk 13 Ağustos 1923’te diyor ki ‘Yeni devlet halk devleti olacaktır, halkın devleti olacaktır.’ Yani TBMM, halk iradesinin temsil edildiği, egemenliğinin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu, tek kişinin değil milletin yönetimde söz sahibi olduğu bir rejimi tarif etmiştir. Bugün geldiğimiz nokta bu nedenle her birimize çok daha ağır sorumluluklar yüklendiriyor 13 Ağustos 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bugün bu ülkede tek kişilik bir iradeyi yeniden halkın iradesine dönüştürmek yani halk devletini yeniden inşa etmek için yolumuz uzun. Ama umutlarımız, hedeflerimiz hep bir. Tek hedefimiz var o da Cumhuriyetimizin 100. yılında tıpkı 30 Ağustos’un 100. yılında bu coşkuyu yaşadığımız gibi, cumhuriyetin tepesinden cumhuriyetin içinden demokrasiyi söküp atanlara inat onların karşısında omuz omuza vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hedefi olan kalıcıyı demokrasiyi, özgürlükçü demokrasiyi 100. yılda cumhuriyetimizle buluşturmak için beraber yol alacağız.

“SİZ TARİHİ FESLİ KADİR’DEN ÖĞRENİN, BİZ TARİHİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜLKÜSÜNDEN ÖĞRENİYORUZ”

İnanıyoruz, kol kolayız, omuz omuzayız. Burada tekrar tarihi Fesli Kadir’lerden öğrenenlere, Cumhuriyet’in tarihini yok sayanlara seslenmek isteriz. Siz tarihi Fesli Kadir’den öğrenin, biz tarihi Cumhuriyetin kurulduğu Dumlupınar’da, şehit kanıyla sulanan bu toprakların özgürlüğünden, bağımsızlığından, Mustafa Kemal Atatürk ülküsünden öğreniyoruz. Bizler bu yolda her engeli aşmak için aynı ve azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 29 Ekim 2023’te Cumhuriyet Resepsiyonu’nun Çankaya Köşkü’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna yakışan onun devrimlerini, onun hedeflerini hedef seçen bir Cumhurbaşkanı ile kutlayacağımızın sözünü buradan vermek istiyoruz.”