Tunceli’de 5 Ocak’ta bu yana kendisinden hiçbir haber alınamayan Gülistan Doku’nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü’nde arama çalışmaları devam ediyor. Abi Osman Doku, "Arama çalışmaları iyi yapılıyor fakat iğne ucu kadar bir ipucu yok. Yaklaşık 10 aydır bir belirsizliğin içindeyiz" dedi.

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları devam ediyor. Gülistan'ın ağabeyi Osman Doku, kardeşi için sürdürülen arama çalışmalarında bir sonuç almak istediklerini ifade ederek, "291 gündür kardeşimden haber yok. 3 kezdir barajda arama çalışmaları başlatılıyor. dedi.

NE OLMUŞTU?

Tunceli’de üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 Pazar günü kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Yurdu’na geri dönmedi. Telefon eden yurt arkadaşları Doku’ya ulaşamamaları üzerine endişelenip Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu ve ailesine haber verildi. Aile kente gelerek 6 Ocak’ta Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Doku’nun bulunması için arkadaşlarıyla görüşen, cep telefonu sinyallerini izleyen polisler, kent genelindeki MOBESE kayıtlarını inceledi. İncelemelerde Doku’nun saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi. Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi. Bindiği minibüsün şoförü belirlenerek ifadeye çağrıldı. Sürücü, pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye girmediğini, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi. Sürücünün bu ifadesi üzerine Doku’nun kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin edildi. Gülistan Doku’nun son görüldüğü Uzunçayır Barajı’nda yürütülen sualtı ve su üstü arama çalışmaları 18 Ağustos’ta sonlandırılırken ailenin Doku’nun bulunması yönündeki mücadelesi sürüyor.