255 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun aile avukatı Ali Çimen hakkında “soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Tunceli’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku'dan 255 gündür haber alınmazken, Doku Ailesi'nin avukatı Ali Çimen hakkında, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığına göre Avukat Çimen, Doku’ya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun ikinci kısmında yer alan “Suya düşen bir cismin olmadığı” ifadesini Ağustos ayında kamuoyuna duyurarak “soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek” ile suçlanıyor.

AVUKAT ÇİMEN: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Savcılığın enerjisini ve mesaisini Gülistan Doku’nun akıbetini aydınlatmak için harcaması gerektiğini belirten ve başlatılan soruşturmanın hukukta bir yeri olmadığını söyleyen Avukat Çimen, şöyle konuştu: "21 yaşında genç bir kadın kayıp. Haber alınamayan ve akıbetinin sonuçlanmasını isteyen, bunun için mücadele eden bir avukata soruşturma başlatıyor. Onunla ilgili inceleme başlatıyor. Biliyorsunuz daha önce aileye yönelik de gözaltı kararı oldu. Gerçekten de bu bir faciadır. Bu durumlar bizim kararlılığımızı daha çok artırıyor. Elbet davanın takipçisi olmaya devam edeceğim."