Gözaltına alınan avukat Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, oğlunun yüzünde morluklar olan fotoğrafını paylaştı. Ünsal'ın tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldüğü belirtilirken, Halkın Hukuk Bürosu da “Gözaltına alınması sırasında araçtan zorla indirilerek yere yatırılmış ve işkence yapılmıştır” açıklamasında bulundu.

"Adil yargılanma" talebiyle avukat Ebru Timtik ile  başladığı açlık grevinin 217. gününde tahliye edilen ve dün “yurt dışına kaçma” iddiasıyla gözaltına alınan avukat Aytaç Ünsal, yeniden tutuklandı.

BABA ÜNSAL: "YAŞAMAK İÇİN NEREYE GİDELİM"

Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, oğlunun yüzünde morluklar olan fotoğrafını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: “Avukat oğlum Aytaç Ünsal 3 Eylül 2020'de ölüm orucunu sonlandırdı. Tedavi için götürdüğümüz hastane yönetimine baskı yaparak tedaviyi engellediniz, İstanbul Hakimevine taşındık orada da rahat bırakmadınız gece saat 01'de arandık ve orada kalamayacağımız söylendi. Bu nedenle oğlumu tedavi için eve götürdük, oraya da uzun namlulu silâhlarla uyduruk gerekçelerle baskın yaptınız. Şimdi de fotoğrafta görüldüğü üzere tedavi gören hasta bir insanı örseleyerek bu hale getirdiniz. Bir baba olarak LÜTFEN BANA SÖYLEYİN YAŞAMAK İÇİN NEREYE GİDELİM.”

HALKIN HUKUK BÜROSU: "İŞKENCE YAPILDI"

Aytaç Ünsal'ın üyesi olduğu Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Ünsal'ın Edirne kent merkezinde gözaltına alındığı belirtilerek, “Gözaltına alınması sırasında araçtan zorla indirilerek yere yatırılmış ve işkence yapılmıştır. Yüzünde yaralar bulunmaktadır, kolları ve bacakları ezikler içerisindedir. Aytaç'ın tedavi sürecinde kullandığı ve elzem olan ilaçlar halen kendisine verilmemiştir” denildi.