Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci için uygulanan 6284’ü protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencileri yargılanıyor. Gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan 3 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve bugün ifade vermek için Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Beliz İnce'yle dayanışmak için Sosyalist Kadın Hareketi ve Kadın Meclisleri Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması sonrası Beliz İnce ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Basın açıklamasını Sosyalist Kadın Hareketi okudu:

"26 Ekim tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyum rektörü Naci İnci, 6284 yasadan yararlandığını iddia ederek 13 öğrenciye karşı tedbir kararı aldırdı. Bu kararı alan mahkemeye ilk olarak 6284’ün şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin korumasının amaçlandığını söylemek isteriz. Her ay onlarca kadın korunmadığı için öldürülürken, kadınlar artık 6284’ten türlü zorluklarla yararlanamıyorken, uzaklaştırma kararları şiddet faili erkeklere verilmiyorken, korunmak isteyen kadınlara güçlükler çıkarılıyorken şimdi de Naci inci ve ona benzer kimi erkeklerin yasayı esneterek 6284’ten kararlar çıkardığını görüyoruz. Bizler 6284 Naciler için değil, kadınlar için uygulansın demeye devam edeceğiz.

KADINLAR İÇİN 6284 

6284'ün kadınlar için değil kayyum Naci için uygulanmasını kabul etmeyen; kırmızı boyalarıyla katledilen kadınların kanı elinizde diye haykıran kadın öğrenciler yargılanıyor. Öğrencilere, kadın katillerine verilmeyen cezalar verilmeye çalışılıyor. 

Sokak sokak, kampüs kampüs 6284’ten de İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmediğimizi haykırmaya devam edeceğiz. 6284 kadınların yaşaması için hayatidir, kadınlar için etkin uygulanmalıdır. Kazanılmış haklarımızı kendi çıkarlarınıza göre kullanmanızı kabul etmiyoruz. 6284'ü kullanarak, 6284'ü savunan kadınları yargılamanızı kabul etmiyoruz! 

Bizler kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz; birlikteliğimizle, yan yanalığımızla, gücümüzle eşit ve özgür bir yaşamı kuracağız!"