Google bugün video toplantı aracı olan Google Meet'i herkese ücretsiz olarak sunduğunu duyurdu. Şimdiye kadar, ücretli bir kullanıcı olmadan bir Meet çağrısına katılabiliyordunuz, ancak çağrıları başlatan kişinin ücretli bir G Suite hesabı olması gerekiyordu.

Google kullanıcılarına, önümüzdeki haftadan itibaren Google Meet'e erişim açılacak. Ancak kademeli olacağı için, herkesin erişmesi birkaç hafta sürebilecek. Google böylece insanların son dönemde ilgi göstermeye başladığı ve güvenlik açıkları olduğu iddia edilen "Zoom" programıyla da rekabet etmeyi planlıyor.

EN FAZLA 100 KATILIMCI TOPLANIYOR

Google Meet, Eylül ayından sonra, ücretsiz hesaplar için toplantı sınırı "60 dakika" gibi bir zaman limitiyle sınırlandırılacak, ancak o zamana kadar bu uygulama aracılığıyla istediğiniz kadar sohbet edebilirsiniz. Ekran paylaşımı, gerçek zamanlı altyazılar ve şirketin yalnızca birkaç gün önce tanıttığı yeni görünümü kullanmak mümkün. Google Keep üzerinden yapılacak toplantılar 100'den fazla katılımcı almıyor. Bu sayı da zaten yeterince büyük bir kitle demek. Kullanıcıların toplantılara katılmak için bir Google hesabına ihtiyacı olacak.  

GÜVENLİ: HEM TOPLANTI KODLARI ZOR, HEM TARAYICIDA ÇALIŞIYOR

Google, bunun karşılığında, yalnızca Meet için toplantı kodlarını tahmin etmenin zor olmasından değil, aynı zamanda Meet'ın tarayıcıda çalıştığı için daha güvenli bir platform elde ettiğinizi savunuyor. Google Cloud Ürün Yönetimi Direktörü Smita Hashim "COVİD ile video konferans gerçekten önemli bir hizmet haline geliyor ve video konferans kullanımının gerçekten arttığını gördük" dedi. Bu araçlara olan ihtiyaç artmaya devam ettiği için Google, Meet'i şimdi bireysel kullanıcılara da açık hale getirmeye karar verdi, ancak Hashim bunların bir kısmının daha önce de şirketin yol haritasında olduğunu belirtti. "Kriz göz önüne alındığında ve bu noktada görüntülü konferansa ihtiyaç duyuldukça, yaptığımız işi hızlandırıyoruz" diyen Hashim, "Hala Google Hangouts ürünümüz var, ancak Google Meet'ın kullanılabilirliği hızlanıyor. Bu, daha fazla katılımcıya ölçeklenmek üzere tasarlanmış yeni bir üründür ve kapalı altyazı ve bu tür bazı ek özelliklere sahiptir." açıklamasında bulundu. Şimdilik, "tüketiciler için Google Duo" ve Hangouts gitmiyor. Ancak en azından uzun zamandır piyasada bulunan Hangouts için bu yazılım, kullanımdan kaldırılmasını hızlandırabilir.

"G SUITE ESSENTIALS" EKİME KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Herkes için Google Meet'e ücretsiz erişime ek olarak Google, G Suite Essentials adlı yeni bir G Suite sürümünü de piyasaya sürecek. Küçük ekipler için tasarlanmış ve Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve elbette Meet'a erişim içeren bu yeni sürüm, 30 Eylül'e kadar ücretsiz olarak sunulacak. Bundan sonra Google, ücretlendirmeye başlayacak, ancak Hashim'in söylediği gibi, şirket henüz bu konuda fiyatlandırmaya karar vermedi. Google, bugünkü duyuruyu Meet ile ilgili birkaç yeni istatistik paylaşmak için de kullandı. Geçen hafta itibariyle Meet’un günlük toplantı katılımcıları 100 milyonu aştı ve Meet şimdi 3 milyar dakikalık video toplantılarına ev sahipliği yapmış durumda. Programın kullanımı, Ocak ayından bu yana %3000 arttı. Toplantılarda harcanan zamanı daha iyi kullanmak için de bir yöntem. Kaynak: Frederic Lardinois   https://techcrunch.com/2020/04/29/google-is-making-meet-free-for-everyone/ Çeviri: Onur Metin | dokuz8HABER