CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, KYK borçları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlerin KYK borçları silinsin, fedakarlık gençlerden beklenmesin" diyerek hükümete seslendi.

Salgın ve kriz dönemlerinde yapılan fedakarlıkları hatırlatan CHP'li Gökçen, iktidara gençlerin KYK borçlarının silinmesi çağrısını yaptı. Genç işsizliği verilerine de değinen Gökçen, gençlerin büyük çoğunluğunun hem işsiz hem borçlu olduğunu vurguladı. Gökçen, genç işsizliğinde cumhuriyet dönemi rekorlarının kırıldığının altını çizerek, "Gençler yarınını planlayamacak derecede güvencesiz" dedi.

"BİRAZ DA HALKIN SIRTINDAN GEÇİNENLER FEDAKARLIK GÖSTERSİN"

Gökçen'in açıklamasının tamamı şu şekilde: "Devlet, ekonomik krizde fedakarlığı vatandaştan bekledi, yoksula ve zor durumda kalana destek olması gerekirken vatandaşa IBAN yolladı. Ancak bu fedakarlık nedense devletten dolarla ihale alanlardan beklenmedi. Biraz da devletten geçiş ve yolcu garantisiyle, dolarla ihale alan şirketler, bugüne kadar halkın sırtından geçinen ve krizden zenginleşerek çıkanlar fedakarlık göstersin. Gençlerin KYK borçları silinsin, fedakarlık gençlerden beklenmesin."