Belediye tarafından kış mevsimi bakımı çerçevesinde ilçe genelinde bulunan ağaçların budanması için çalışma başlatıldı. İlçe genelinde yapılan ağaç budama işleminden elde edilen ağaç dalları, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in talimatıyla ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılmaya başlandı. Budama işleminden elde edilen ağaç dallarını yakacak olacak şekilde keserek paketleyen belediye ekipleri, daha sonra paketlenen yakacakları araçlara yükleyerek, belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediyor. 

Çalışmalarda, ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form verip çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için budama işlemleri yapılıyor. Çalışmalar çerçevesinde ayrıca kuru ağaçlar, elektrik tellerine uzanan ağaç dalları, araç ile yurttaşların geçişini engelleyen ve can güvenliğine tehdit oluşturan dallar için de gerekli işlemler yapılıyor.

İlçede budama çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Öndeş, “Ekiplerimiz mahallelerde ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor. Mevsimsel olarak yaptığımız budama çalışmalarının dallarını belirlenen yoksul vatandaşlarımıza ve belediyemize talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Tüm ekiplerimizle birlikte Germenciklilerin rahatı, huzuru için gün ya da saat gözetmeden mesai yapıyoruz. Halkımızdan gördüğümüz teveccüh de doğru işler yaptığımızı kanıtlıyor” dedi.