GESA ekipleri, ikinci el eşyadan giyim bankasına, evde tıraş hizmetinden tekerlekli sandalye dağıtımına, erzak desteğinden sokak hayvanlarının bakım ve beslenmelerine varıncaya kadar sosyal belediyecilik çalışmalarını yürütüyor. GESA’nın dört yıllık çalışma takvimine göre; ilçede yaklaşık 6 bin hane; gıda, ikinci el eşya, yakacak gibi çeşitli yardımlardan faydalandı.

‘Hoş Geldin Bebek’ kampanyasıyla 463 bebeğe de bebek çantası verildi. Anaokulu ve ilköğretimde eğitim gören 600 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılırken, 296 üniversite adayı öğrencisinin de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücretinin ödemesi yapıldı. Covid-19 salgınında esnafa 200 bin lira geri ödemesiz destek verildi, faturalarının ödenmesi sağlandı. İzmir ve Elazığ’da yaşanan depremlerde de ihtiyaç sahiplerine battaniye, gıda ve eşya yardımı yapıldı. Manavgat’ta meydana gelen orman yangınlarında mağdur olan çiftçilere de yem yardımında bulunuldu. Ekipler sosyal belediyecilik faaliyetlerini yürütürken, bu çerçevede sokak hayvanlarının beslenme düzeninin sağlanması için beslenme noktalarına 3 ton mama bırakıldı. 

En zor günlerinde yurttaşın yanında olduklarının altını çizen Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş çalışmalara ilişkin, şunları söyledi:

“Üretken belediyecilik ilkemizle çalışarak Germencikimize hizmet ediyoruz. Rutin belediye işlerimizi zaten yapıyoruz. Önemli olan sosyal belediyecilik anlamında projeler hazırlamak, hayata dokunmak, toplumsal yaşamın her alanında halkımızın yanında olmaktır. İyi günde olduğu gibi kötü günlerde de vatandaşları yalnız bırakmıyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi vatandaşlarımızın zor zamanlarında da yanlarında olmaya gayret ediyoruz. 4 yılda 6 bin haneye, binlerce vatandaşımıza dokunduk, talepleri yerine getirerek desteğimizi sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.”