Gözaltına alınan ve serbest bırakılan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Newroz mesajında, "Tüm bu kasvete rağmen, sizleri bizlerden, bizleri sizlerden kimse ayıramaz. Aramıza engeller, mahkemeler koyabilirler; ama bilin ki, biz halkların vekiliyiz" ifadelerine yer verdi.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM'de Adalet Nöbeti'ne başlayan ve bu sabah yaka paça gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, serbest bırakılmasının ardından Newroz mesajı paylaştı.

"BİZ HALKLARIN VEKİLİYİZ"

Ankara'da Newroz alanına telefonla bağlanan Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Değerli kardeşlerim, hepinize selam ve sevgiler... Gördüğünüz gibi kaç gündür, kaç aydır, bir orta oyunu izliyorsunuz. Halka hakikati söylemeye çalıştığımız için, yalan dolan bir mahkemeyle, meclis başkanıyla, karar okumasıyla vekilliğimiz güya elimizden alındı. Ama biz biliyoruz ki; biz milletin gönlündeki vekilleriz. Bütün bu toplumun kurtuluşu olan kardeşlik mesajlarını Meclis'te söylediğim gibi tekrar hatırlatıyorum... Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği... Newroz piroz be. Tüm bu kasvete rağmen, sizleri bizlerden, bizleri sizlerden kimse ayıramaz. Aramıza engeller, mahkemeler koyabilirler; ama bilin ki, biz halkların vekiliyiz."

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/gundem/politika/tbmmde-gozaltina-alinan-hdpli-gergerlioglu-serbest-birakildi/