Haber - Ahin Aslan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını sosyal medua hesabından paylaştığı için işine son verilen belediye işçisinin işe geri alınması için CHP’ye “Gerçek anlamda bir Kürt açılımı yapacaklarsa buyursunlar bu konuya müdahale etsinler” çağrısında bulundu.

Bolu Belediyesi’nde 2 senedir mevsimlik işçi olarak çalışan M.Y.,sosyal medyadan Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle istifaya zorlandı.

KILIÇDAOĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİNE ATIF

M.Y.’nin işten çıkarıldığını sosyal medya hesabından duyuran HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretine atıfta bulunarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Demirtaş’ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesi ile bir Kürt kadınının işten atıldığına dikkat çekti.

“KÜRT AÇILIMI YAPILACAKSA BU KONUYA MÜDAHALE ETSİNLER”

CHP’nin şuan imtihanda olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Gerçek anlamda bir Kürt açılımı yapacaklarsa buyursunlar bu konuya müdahale etsinler. Yoksa bunu sumen altı edecekler. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Kadıncağız sadece bir fotoğraf paylaşmış ve neye uğradığını şaşırmış. Belediye tarafından işten atılmış. İşten atılmakla kalmamış bir de sosyal dışlama yaşamış. Evinden çıkamıyor ve terörist diye bakılıyor. Her türlü ağır ve dışlamayı yaşıyor” diyerek KHK mağdurlarının ve Kürt’lerin de dışlandığını anımsattı.

“KADINA YAPILAN HAKSIZLIĞI KINIYORUZ”

CHP’ye olaya müdahale etme çağrısında bulunan Gergerlioğlu, “Düşününki, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşmak başınıza bu kadar iş getirebiliyor ve toplum tarafından da bu kadar dışlanıyorsunuz. Sevgili Demirtaş şuan cezaevinde bu konuda gereken tepkiyi gösteremiyor.Ama biz bu kadına yapılan haksızlığı kınıyoruz ve karşısındayız. Sevgili başkan ve bu kadın kesinlikle yalnız olduğunu düşünmesin. CHP’ye sesleniyorum, bu olaya müdahale edin. Bu kadın işine geri alınsın,bir daha bu tür ayrımcı uygulamalara imza atan CHP’li Bolu Belediye Başkanı böyle bir şeye cesaret edemesin” dedi.