HSK, “Pandemi genelgeleri hukuki değil, soruşturma başlatıyorum” diyen Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut ile ilgili inceleme başlatarak müfettiş görevlendirdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), “Pandemi genelgeleri hukuki değil, soruşturma başlatıyorum; muhtemelen işimi kaybedeceğim” diyen Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut ilgili inceleme başlattı. HSK ayrıca Akbulut ile ilgili derinlemesine araştırma yapması için müfettiş görevlendirdi. Viranşehir Savcısı Eyyüp Akbulut ‘Esenlik Bildirisi’ başlığıyla bir video yayınladı. “Pandemi genelgeleri hukuki değil” diyen Cumhuriyet Savcısı, “Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim” diye konuştu. Savcı hakkında inceleme başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Savcı Eyyüp Akbulut, YouTube’de paylaştığı şimdiye kadar 170 bini aşkın kişinin izlediği 'Esenlik Bildirisi' adını verdiği videosunda, mesleki görevlerini yapamadığını söyledi. Pandemi sürecine ilişkin birçok uygulamanın hukuk devleti ile bağdaştırılamayacağını ve mağduriyetlere sebep olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve seyahat yasaklarının tamamının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Akbulut, genelgelere karşı soruşturma başlattığını söylemişti.