Haber: Fatoş Erdoğan

Genco Erkal'ın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın 2'nci duruşması Çağlayan Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, 2016 ve 2020 yıllarında yaptığı üç sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” (TCK 299/1, 299/2) suçlamasıyla açılan davanın 25 Kasım 2021 tarihinde ilk duruşması görülmüştü.

11 Mart’ta görülmesi gereken 2. duruşma hava muhalefeti nedeniyle görülmediği için dava bugün yapıldı.

Duruşmada Genco Erkal hazır bulundu.

Genco Erkal'a ek savunmada  bulunup bulunmayacağı soruldu. Erkal, "Mütalaa sonrası bulunacağım" dedi.

SAVCI BERAAT TALEP ETTİ

Savcı mütalaasını mahkemeye sundu. AİHM kararlarından örnekler veren savcı, Genco Erkal'nın sosyal paylaşımlarını okudu. Savcı, "Yapılan paylaşımlar hakaret değil eleştiridir" diyerek beraat talep etti.

Cumhurbaşkanı vekili avukat itiraz etti. Avukat, "Çobanlık ifadesi ve diploma ile ilgili ifadeler hakaret kabul ediyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

ERKAL: BU BİR ELEŞTİRİDİR

Erkal, "Mütalaaya katılıyorum.  Bu bir eleştiridir, hakaret içermez. İddia makamının bunun kabul edilmesi sevindirici. Devamı olan suçlamalara katılmıyorum. Diploma meselesi yıllardır tartışılıyor bunu tek söyleyen ben değilim. Bu konuda benim eleştirimi söylüyorum.  Öbür konuda cumhurbaşkanının kendisi de 'ben de çobanım' diyerek kabul ediyor burada hakaret olamaz" dedi.

Genco Erkal'nın duruşmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İl yöneticisi Burkay Düzce de destek verdi. Genco Erkal'nın avukatı Turgut Kazan beratini talep etti.

Mahkeme heyeti atılı suçun unsurlarının oluşmadığından Genco Erkal'nın beraatine karar verdi.