Gemlik’te, 39 yıl önce kurulan Gemlik Küçük Sanayi Sitesi’nin esnafın taleplerini karşılayamaması üzerine, ilçeye yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için Gemlik 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret eden kooperatif yönetimi, Gemlik Küçük Sanayi Sitesi’nin artık ihtiyaçları karşılayamadığını ifade ederken Gemlik’e yeni bir sanayi sitesi kurulmasının gerektiğini belirtti.

Gemlik’te 39 yıl önce kurulan Küçük Sanayi Sitesi’nin artık yetersiz olduğunu belirten kooperatif başkanı Semih Aşkın, “İlçemize yeni bir küçük sanayi sitesi kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Bugün Gemlik ilçe merkezinde, bodrum katlarda, uygun olmayan koşullarda 300 civarında esnaf ve sanatkar faaliyet gösteriyor. Kooperatifimizin amacı, ilçemizde bina altlarında faaliyetlerini sürdüren esnaf ve sanatkarlarımıza günün şartlarına uygun bir çalışma alan kazandırmaktır” diye konuştu.

Başkan Sertaslan, yapı kooperatif yönetimine, çıktıkları yolda başarılar dilerken “Küçük Sanayi Sitesi’nin artık yetersiz hale geldiğinin farkındayız. İlçemizde teknik ve modern şartlardan yoksun dükkanlarda iş yapmaya çalışan esnaflarımıza faaliyetleri için yeni bir küçük sanayi sitesinin kurulması artık kaçınılmaz oldu. Esnaf ve sanatkarlarımıza yeni bir küçük sanayi sitesinin kazandırılması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Gemlik’te esnaflığını sürdüren kardeşlerimden isteğim, bu kooperatife üye olarak sürecin hızlanmasına katkı sunmalarıdır” dedi.