Gemlik Belediyesi’nin sağlık kurumlarına ulaşmakta sıkıntı çeken yurttaşların kullanımına sunduğu, hasta nakil ambulansı hizmeti sürdürüyor.

Hizmete açıldığı 2021 yılından bu yana bin 200 kez hasta nakil işlemi yapılan ambulans, yurttaşları Gemlik Belediyesi’nin uzman sağlık personeli gözetiminde, Bursa içindeki sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak naklediyor. Hasta nakil ambulansından özellikle ortopedi ameliyatı olan, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alan, yatağa bağımlı diyaliz servisi ile nakil olamayacak tam ve kısmi felç geçiren kişilere nakil olanağı sunuluyor.

Hasta nakil hizmetlerinin kendi görev sürecinde başladığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bizim görev süremizden önce Gemlik Belediyesi’nin böyle bir hizmeti yoktu. İlçe halkı tarafından yıllarca eksikliği hissedilen bu hizmeti görev sürecimizde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar bin 200 hemşehrimize nakil hizmetini sağladık. Gemliklilerden aldığımız geri dönüşler bizim için mutluluk verici oldu. Tamamen ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetimizi uzman personelimizle gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.