Gemlik’te afet gönüllüsü olan yurttaşlara Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ile birlikte toplamda altı saat sürecek bir programla; afet farkındalık, afet teorik yönlendirme, çadır kurma, telsiz, lojistik ve taşıma teknikleri eğitimleri verilecek. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da doğal afetlere karşı hazır ve tedbirli olmanın önemine değinirerek, şunları söyledi:

“Araştırmalara göre afetten sonra kurtarılanların yüzde 95'i, eğitimli çevre sakinlerinin ilk müdahalesi ile hayata dönüyor. Bu nedenle gerekli eğitimleri almak büyük önem taşıyor. Gemlik Belediyesi olarak bu gerçekten hareketle Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) iş birliğiyle Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimlerimiz başlıyor. Öncelikle her mahallede ardından da her sokakta gönüllülerden oluşan ekipler kurmak istiyoruz. Tüm hemşehrilerime bu eğitimlere katılma çağrısında bulunuyorum.” 

Yurttaşlar, ayrıntılı bilgi ve kayıt için Gemlik Belediyesi web sayfasında bulunan http://kayit.gemlik.bel.tr/ bağlantısından formu doldurulabilecek.