Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, basit usule tabi esnafa gelir vergisi muafiyetinin 2021 yılı kazançlarından başlanarak uygulanacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak Ekonomik Reform Paketi’ne dair bilgiler verdi. AA Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı ve editörlerin sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, esnafa yönelik gelir vergisi muafiyetinin 2021 kazançlarını kapsayacağını söyledi. “(Basit usule tabi esnafa gelir vergisi muafiyeti) İstisna uygulamamız 2021 yılı kazançlarıyla başlayacak ve kalıcı olarak uygulanacak” bilgisini veren Bakan Elvan, Ekonomi Reform Programı ile pandemi sonrası döneme hazır olmak adına yol haritasını ortaya koyduklarını ifade etti.

“YABANCI YATIRIMCILARA ANLATACAĞIZ”

Çok değişik ülkelerden, büyükelçiliklerden Ekonomi Reform Programı'na ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan detaylı açıklama talep edildiğini aktaran Elvan, “Yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek, onlara da Ekonomi Reform Programı'nı kapsamlı bir şekilde anlatacağız” dedi. Elvan, ayrıca taşıtlarda hizmetlere göre standardizasyon sağlanacağını, satın alma ve kiralama toplu tedarik edileceğini ve ortak taşıt alma sistemi geliştirileceğini aktardı. Elvan, Ekonomik Reform Programı ile ilgili eylem takviminin ise en geç Salı günü açıklanacağını duyurdu.