Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, sayıları milyonları bulan uyuşturucu bağımlısı ve bağımlı insanların ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacı ile çalıştay düzenleyecek.

Çalıştay ile ilgili Gelecek Partisi resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Uyuşturucu bağımlılığı ülkemiz için bir beka meselesidir. Bugün sayıları milyonlarla ifade edilen uyuşturucu illetine bulaşmış gençlerimizin durumları tüyler ürperticidir. Terör örgütlerinin ana finansman kaynağı olan uyuşturucu maddeler, gençliğimizin de heba olmasına sebebiyet veren temel etmenlerdir.

Uyuşturucunun tehlikeleri ve açtığı yaraların büyüklüğü toplumumuzun malûmudur. Bir annenin ve babanın en büyük kaygısı dünyaya getirdiği, bin bir zahmetle büyüttüğü yavrusunun uyuşturucu bağımlısı olmasıdır. Ne hazindir ki günümüz Türkiye’sinin hamasetten öteye geçmeyen ve gösterişten ibaret olan önleme mekanizmalarının çalışmaları uyuşturucu kullanımın durdurulmasından ziyade rahatça kullanımının önünü açmıştır.

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak ülkemizin içinden geçtiği uyuşturucu cenderesine savrulmuş olan bağımlı evlatların ve annelerinin, partimizin kurulduğu ilk andan itibaren yanında olduk. 25 Aralık tarihinde yurdumuzun muhtelif illerinden Ankara’ya gelecek olan bağımlı evlatların annelerini ağırlayacak ve seslerini tüm Türkiye’ye duyuracağız. Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”