Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlarına 6 Kasım’da seçim olacakmış gibi alanlarda olmaları talimatı vererek, “Seçim kampanyamız fiilen başlamıştır” diye konuştu.

Davutoğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, "Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır" dedi.

Türkiye'de seçimlerin ne zaman olacağına Erdoğan'ın değil MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karar verdiğini öne süren Davutoğlu "Sayın Erdoğan 'Erken seçime gitmek vatana ihanet etmektir' dedikten kısa süre sonra erken seçim kararı almıştı. 6 Kasım'da seçim olacak demiyorum ama seçim 6 Kasım'da yapılacakmış gibi çalışacağız. Alanlarda olacağız." şeklinde ifadeler kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasının diğer satırbaşları şöyle...

"BİZİMLE GÖRÜŞMEK, HERZOG'A TEBESSÜM EDER"

Tayyip Erdoğan en son hangi liderle karşılıklı görüştü? Biden, Putin ve İsrail cumhurbaşkanı ile görüşen Erdoğan Türkiye'deki siyasi liderlerle görüşmez. Onlara selam vermez. Ama İsrail Cumhurbaşkanı ile görüşüp tebessüm eder. Bu ne kibir? Sayın Erdoğan'ı kendi kibri bitirecek. Bayramlaşalım dedik 'olmaz' dediler. Selam verelim selam alalım dedik kabul etmediler.

Bize selam vermeyenler aylarca yalvararak İsrail Cumhurbaşkanı'nı ülkeye getirerek ona selam verdi. Sonra da 'Türkiye'de ezanları susturmayız bayrakları indirmeyiz' derler. Ezanları susturmayacak olan da bayrakları dindirmeyecek olan da bizleriz. 6 siyasi liderin bir araya gelmesini alaycı dille ele alıyor. Çünkü kendisinin o yüreği yok. Üstü imali sözler söylüyor. Doğrudan da söyleyemiyor. Biz bu partiyi kin üzerine kurmadık.

"TÜRK LİRASINI PULA  DÜŞÜRDÜNÜZ"

Para politikasını yok eden cahil bir zihniyete karşı mücadele etmeye hazırız. Senin gözündeki ışıltı bizi ne ilgilendirir? Türk lirasını pul değeri bile olmayan para durumuna düşürdünüz. Sizin sandığınız bizin namusumuzdur. Bize verilsin ya da verilmesin her bir oyunuz bizim için namus borcudur.

Biz sistem kuracağız. Yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya da dışarıdan birisi olur. İster 6 liderden biri olsun ister dışardan birisi olsun üzerinde mutabık kalacağımız birisi olacak. Bu ülkeyi nasıl bir zihniyet ile yöneteceğiz?

ORTAK ADAY VURGUSU

Ortak aday kim aday olursa olsun Türkiye'yi 6 liderin ortak görüşleri yönetecek. Geçmiş dönemde en yakın çalışma arkadaşlarımızın nasıl bozulduğunu görmüş biri olarak bundan sonra bu ülkenin tek bir kişinin iki dudağı tarafından yönetilmesine izin vermeyiz.

ERDOĞAN HER SÖZÜNÜ TERK ETTİ

Biz inandığımız değerleri her masada savurunuz. Ama cumhurbaşkanı 'bu can bu tende olduğu sürece' dediği her sözü terk etti 'bu can bu bedende olduğu sürece Bronson'u vermeyiz' dedi verdi, 'bu can bu tende olduğu sürece Mavi Marmara şehitlerinin kanlarını çiğnetip İsrail ile iş kurmayız' dedi İsrail ile iş kurdu, 'bu can bu tende olduğu sürece 15 Temmuz'un failleri ile ilişkiye girmeyiz' dedi hepsiyle ilişki kurdu. Şimdi de 'ben cumhurbaşkanı olduğum sürece İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olamaz' diyor. O da olacak. Zamanla o da olacak.

"SOSYAL YARDIM" KORKUSU

Erdoğan'ın ağır ithamlarda bulunup anlaşamadığı kimse olmadı. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Asla korkmayın. Kimseye haksızlık yapılmasına izin vermeyiz. İlkemiz açıktır. Kimse korkmasın. AK Parti iktidarı 'biz gidersek sosyal yardımlar kesilecek' diyor. Sayın Erdoğan sanki bu yardımları kendi cebinden veriyor.

Sosyal yardım desteklerimizle dezavantajlı kesimlerin rahat bir hayat sürmesini sağlayacağız. İlk yapacağımız iş gelir adaletsizliğini düzeltmek olacak.

"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"

Şu andan itibaren seferberlik ilan ediyoruz. 6 Kasım'da seçim varmış gibi çalışacağız. Türkiye'de seçimlerin ne zaman olacağına Bahçeli karar verir Erdoğan değil. Sayın Erdoğan 'Erken seçime gitmek vatana ihanet etmektir' dedikten kısa süre sonra erken seçim kararı almıştı. 6 Kasım'da seçim olacak demiyorum ama seçim 6 Kasım'da yapılacakmış gibi çalışacağız. Alanlarda olacağız.