Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan partisinin Doğu Karadeniz çalışmaları kapsamında Artvin il örgütünü ziyaret eti. Özcan, "20 senede AK Parti iktidarının ekonomik anlamda Türkiye'ye getirebileceği en kötü noktadayız. İki gündür vaktimizin önemli bir kısmını Artvin'de gerçekleştirdik. Buradaki insanlardan gördüğümüz reaksiyon bizi mutlu etti" dedi.

"TARİHTEKİ BÜTÜN SANSÜRCÜLER ENİNDE SONUNDA KAYBETMİŞLERDİR"

Serkan Özcan, şunları söyledi:

"Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden bir tanesini yaşıyor. Belki de son 20 senede AK Parti iktidarının ekonomik anlamda Türkiye'ye getirebileceği en kötü noktadayız. Tabi sürekli halkın gündemi olduğu için ekonomiden bahsediyoruz ama Türkiye'de demokraside, hukukta, adalette de çok hızlı geriye gidiş var. Son sansür yasası ile ilgili ortaya çıkan vaziyet aslında Türkiye'nin demokraside, insan haklarında, fikir ve vicdan konuşma özgürlüğünde nereye geldiğini anlamı açısından son derece önemlidir. Bir ülkede vatandaşların sosyal medyada görüşlerini belirtmek için sosyal medyayı kullanması orada kanatlarını ortaya koyması bunu paylaşması bunu beğenmesi eğer suç haline gelmişse o ülkede anayasanın özgür bir biçimde hukuka uygun biçimde çalıştığını hiç kimse bahsedemez. Eğer bu ülkede bir anayasa varsa eğer insanlara söz söyleme hakkı varsa, fikir hürriyeti varsa, sansür yasası diye bir yasa olmaz. Sansür yasası Anayasaya aykırı, bunu çok net bir şekilde ortaya koymak lazım. Bunu anlamak lazım eğer Türkiye bu aşamaları geçecekse, Türkiye yeniden medeni bir dünyanın parçası olacaksa eğer yeniden Avrupa sisteminin bir parçası olacaksa böyle sansür yasaları ile bir yere gitmez. Tarihte bütün sansürcüler eninde sonunda kaybetmiştir. Sansür aslında bir iktidarın bir söylemin bir gücün nasıl eridiğini görmek açısından önemlidir. Ne zaman ki tarihte iktidarlar sansüre başvurmaya başlamışlarsa bitiş günü yaklaşmış demektir. Bizim çok net bir şekilde AK Parti- MHP iktidarının ortaya koyduğu Sansür yasasına bakış açımız da budur sansür yasası ile insanları konuşturmaya susturarak hiçbir yere varılmaz.

"MİLLET DİK DURURSA BU ANTİ DEMOKRATİK ORTAMDAN KURTULURUZ"

Sansür yasasına karşı yapılabilecek aslında sadece sansür yasası da değil bu ülkede demokrasinin hukukun işlemesine karşı yapılabilecek alınabilecek, iktidar tarafından ortaya konulabilecek tüm uygulamalara karşı tek güvencemiz milletin vicdanıdır. Eğer millet karşı gelirse millet dik durursa millet bu konu ile ilgili sesini yükseltirse bu anti demokratik ortamından kurtulabiliriz. Son iki gündür vaktimizin önemli bir kısmını Artvin'de gerçekleştirdik. Buradaki insanlarda gördüğümüz reaksiyon bizi mutlu etti. Hep geleneksel olarak Artvin'in bu demokratik biraz daha entelektüel meselelere demokrasi açısından bakan tarafı hep bilinir. Bunu yerinde müşahede etmiş olduk. Artvin'de olduğu gibi bütün illerimizde insanlarımızın bu anti demokratik yaklaşımların hepsini çok net bir şekilde karşı koymasını bekliyoruz."