Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ykuvvetli yağış beklenen iller şunlar: Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Osmaniye.

1 HAFTA SÜRECEK

13- 19 Haziran tarihlerini kapsayan haftalık tahminine göre, hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredecek. Yağışların gelecek hafta pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın pazartesi günü Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van'ın güney ve doğusu, Şırnak ve Hakkari) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.