Ipsos Araştırma şirketi'nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 37’si geçinemiyor. Geçinmekte zorluk yaşadığını söyleyenlerin oranı da yüzde 33. Ucu ucuna geçinebildiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 20. Toplamda geçim sıkıntısı yaşayanların oranı ise yüzde 90.

YÜZDE 10'UN KEYFİ YERİNDE

Sözcü'de yer alan habere göre IPSOS araştırmasında rahat bir yaşam sürdüğünü söyleyenlerin oranı sadece yüzde 3. İdare ettiğini söyleyenler ise yüzde 7'lik bir nicelikte.

Araştırmaya göre Türkiye'de insanlar kısa vadede ekonomide işlerin daha da kötüleşeceğini, yüzde 81'i ise önümüzdeki dönemde akaryakıt zamlarının artarak süreceğini düşünüyor.

Halkın yüzde 75'i önümüzdeki 6 ay içinde faturalarını ödeme kaygısı yaşıyor.  Türkiye bu oranla araştırmanın kapsadığı 11 ülke içinde en kaygılı ülke olarak öne çıkıyor.

GEÇEN AY GELİRİ GİDERİNİ KARŞILAMAYANLAR YÜZDE 61

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 5-11 Mayıs’ta 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anketin sonuçları da IPSOS verilerini doğruluyor. Ankette katılımcıların yüzde 61’i geçen ay gelirinin giderini karşılamadığını, yüzde 24’ü de gelirinin giderlerini ucu ucuna karşıladığını söyledi.

İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki, “Bu iki ifadeye verilen yanıtları ele aldığımızda katılımcıların yüzde 85'inin geçim sıkıntısı yaşadığını söylemek mümkün” yorumunu yaptı.