AKP iktidarı döneminde birçok kamu kurumu özelleştirmeler aracılığı ile satıldı. CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu'nun haftalık ekonomi raporunda da özelleştirmelere yer verildi. 

413 MİLYON DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre raporda, AKP’nin 2021’de 413 milyon dolarlık özelleştirme yaptığı vurgulandı. Rapora göre, geçen yıl yapılan özelleştirmelerin 187,2 milyon dolarla en büyük bölümünü taşınmaz (arsa, arazi vb.) satışları oluşturdu. 175 milyon dolarlık kısmı da işletme/tesis satışlarından kaynaklandı.

AKP'DEN 62,7 MİLYAR DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME 

2021 sonu itibarıyla Türkiye tarihinde 70,8 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirildi. Bu özelleştirmenin de 62,7 milyar dolarlık kısmı AKP tarafından yapıldı. Bir başka açıdan bakıldığında; devletin 62,7 milyar dolarlık (bugünkü kurlarla 846 milyar lira) varlığının azaldığına işaret edildi. 

ÖZELLEŞTİRMELERİN SÜRECEĞİ AÇIKLANDI

İktidar özelleştirmelere bu yıl da devam etmesi bekleniyor. 2022 bütçesinin gerekçesinde, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de özelleştirmeler yoluyla devletin kamusal fayda taşımayan üretimdeki payının azaltılması sürdürülecek" deniliyor.