Hidrolik sistem, basınç altında olan akışkanların tüm mekanik özelliklerini ve davranışlarını inceler. Buna ek olarak ise uygulanan kuvvetin iletimde nasıl kullanıldığını inceler. Son olarak ise akışkanların hareketini ve her türlü kontrolünü inceleyen bilim dalıdır.

Hidrolik Ve Pnömatik Sistem

Hidrolik sistemleri ve pnömatik sistemleri iki ayrı bilim dalıdır. Bu iki sistemi birbirinden ayıran özellik ise hidrolik sistemin sıvıları kuvvet iletimi için kullanmasıdır. Diğer sistem olan Pnömatik ise tüm havayı kuvvet iletimi için kullanır ve bununla birlikte farklılık ortaya çıkar.

Gdc Hidrolik

Gdc Hidrolik, güvenilir, dürüst ve cüretkar bir hizmeti sizlere sunar. Sanayi ve Ticaret alanında şirketimiz her daim yanınızdadır. En kaliteli Pnömatik, hidrolik sistemi ve sızdırmazlık malzemelerini şirketimiz tarafından temin edebilirsiniz. İsteğiniz doğrultusunda en kaliteli işlemler sizinle olur.

Hidrolik Sistem Çalışma Prensibi

Hidrolik sistemlerin kuvvet iletimleri akışkana gönderilen basınç enerjisinin yardımı sayesinde yapılır. Basınç enerjisini uygun alıcılar bulup kuvvet ve harekete dönüştürmeyi sağlar. Akışkanlar üzerine mekanik düzenekler aracılığıyla basınç enerjisi yükler. Ve yeni basınç ortaya çıkar. Basınç altına giren akışkanlar daha sonra iletildiği yerde tekrardan elemanlar yardımı ile kuvvet ve hareket olarak ortaya çıkar.

Hidrolik Sistem Avantajları

Küçük hacime sahip elemanlar aracılığı ile büyük miktarda kuvvet elde edilebilme şansı bulunur. Kullanılan elemanların uzaktan kontrolleri kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Azami olan yüklerde durağandan hareketliye geçiş basitleştirilmiştir. Bunlar gerçekleştirilirken hidrolik sistemimiz aşırı yüke karşı korumaya geçer.

Hareket kontrolleri hassas olup, sistem uzun süreli çalışır. Kendi kendini yağlama işlemi yapar ve soğutur. Tüm bu işlemler olurken gürültüsüz bir çalışma hali sağlanır. Düzenli titreşimsiz hareketleri mevcuttur. Ve son olarak hız kuvvet kademeli olarak ayarlanmadan rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Sızdırmazlık Malzemeleri

Tanım olarak hava, su ve diğer tüm sıvıların bir yapıdan geçirilmemesi için kullanılan sızdırmazlık malzemeleridir. Bunlar bir yapının sızdırmazlığını arttırır. Yapıların daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak daha kaliteli bir performans göstermesini sağlar. Sızdırmazlık malzemelerimizin avantajları bulunur.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sızıntıların tamamen önlenmesi

  • Enerji tasarrufu sağlaması

  • İş güvenliğinin sağlanması

Tüm bu avantajlar, işlerinizin aksamadan sürekli olmasını sağlar.

Gdc Hizmeti

Hidrolik, pnömatik sistemlerinde öncü olan bir firma olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu sistemlere yardımcı elemanlar olan sızdırmazlar konusunda da en iyisine sahip olduğumuz aşikardır. En kaliteli tamir ve onarım işlemlerimiz daima sizin için bulunur. Titiz çalışmalarımız ve başarılı ekip arkadaşlarımız sayesinde sorunlarınızı çözüme kavuşturuyoruz.