Üçkonak Mahallesi’nin Yivil mevkiinde Yıldız Ailesi’nin evinde çıkan yangın sonrası Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, olay yerine giderek ekiplerden hasar tespiti ile ilgili bilgi aldı. Evin kullanılamayacak durumda olduğunu öğrenen Başkan Yılmaz, ailenin yeni evlerine kavuşmaları için hızla çalışmaya başlayacaklarını belirtti. Gazipaşa Belediyesi ekipleri ve dayanışmacı yurttaşların destekleriyle Yıldız Ailesi’nin yeni evinin yapımı tamamladı. Yapımı tamamlanan ev aileye teslim edilirken Başkan Yılmaz ile eşi Şerife Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt ve Üçkonak Mahalle Muhtarı Cumhur Yıldırım, aileyi yeni evlerinde ziyaret etti. Yılmaz, ziyarette şunları söyledi:

“Üçkonak Mahallemizde ikamet eden Yıldız Ailesi’nin talihsiz bir kaza sonucu evlerinde yangın çıkmış ve ev kullanılamayacak derecede hasar görmüştü. Yangın sonrası hemen ailenin yanına giderek tespitlerimizi yapmıştık. Tespitlerimizin ardından ailemizin yangında yaralanan hayvanları belediye veteriner hekimimiz tarafından tedavi edildi. Ailemize de geçici bir süre kullanabilecekleri konteyner ev kurup yeni evin çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamıştık. Ekip arkadaşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle Yıldız Ailemizi yeni evlerine kavuşturduk. Bugün de ailemizi yeni evlerinde ziyaret ettik. Ailemize yeni evlerinde huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Evlerinde kazasız belasız, sağlıkla oturmalarını diliyorum. Bu güzel evin yapımında başta çalışma arkadaşlarımız olmak üzere, hayırsever vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi günde kötü günde her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yeni evlerine kavuştukları için mutlu olduklarını dile getiren Hacer Yıldız da “Çok zor günler geçirdik. O günlerde açıkta kalmamamız için Gazipaşa Belediyemiz bize bir konteyner ev kurmuştu. Yeni evimiz yapılana kadar burada yaşadık. Bugün yeni evimize kavuştuk. Yeni evimizin ilk misafiri, ilk günden beri bizi yalnız bırakmayan ve sözünü tutan Belediye Başkan’ımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz ve eşi oldu. Bizleri yeni evimize kavuşturan başkanımıza, belediye çalışanlarına ve evin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok mutluyuz. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.