İzmir Gaziemir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında belediyenin kadın çalışanlarının fotoğraflarının yer aldığı bir farkındalık çalışması hazırladı. İlçedeki reklam panolarına asılan fotoğraflarda "Gaziemir'de kadınlar Güçlüdür", "Gaziemir'de kadınlar yaratıcıdır" ve "Gaziemir'de kadınlar umutludur" gibi mesajlar verildi. 

Gaziemir Belediyesi, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için özel bir farkındalık çalışmasına imza attı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında belediyenin farklı birimlerinde çalışan kadınların fotoğrafları kullanıldı. İlçedeki reklam panolarına asılan fotoğrafların üzerine “Gaziemir’de kadınlar üretkendir", "Gaziemir’de kadınlar mutludur", "Gaziemir’de kadınlar umutludur", "Gaziemir’de kadınlar güçlüdür", "Gaziemir’de kadınlar yaratıcıdır” gibi mesajlar yazıldı.

HALİL ARDA: "ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLAR BELEDİYEMİZDEN ÜCRETSİZ DESTEK ALABİLİR"

Kadınların gücüne dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek verdiklerini anlattı. Arda şunları söyledi:

“Son yıllarda artan bir şekilde Türkiye'de kadınlar farklı biçimlerde şiddete uğruyor, öldürülüyor. Eğitim ve çalışma hayatında kadınların ikinci plana itiliyor olması onları şiddetin ilk hedefi haline getiriyor. Kadına yönelik şiddet, toplumun ve devletin duyarsızlığıyla büyüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2022 yılında 344 kadın hayattan koparıldı. Biz bu vahşet karşısında susmuyoruz ve herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Gaziemir Belediyesi olarak kadınların, çocukların ve dezavantajlı tüm bireylerin yanındayız. Onların hayatın her alanında daha çok söz sahibi olmaları için projeler yaşama geçiriyoruz. Kadın Danışma Merkezi'mizde kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek veriyor, farkındalık çalışmaları ve güçlendirici grup çalışmaları yapıyoruz. İlçemizde şiddete uğrayan tüm kadınlar bize ulaşıp hiçbir ücret ödemeden sosyal, psikolojik ve hukuki anlamda destek alabilirler. Kadın Danışma Merkezi’mizde verilen hizmetlerden yararlanmak isteyenler 0 232 252 56 57 ve 0549 793 04 53 numaralı telefonu arayarak randevu oluşturabilirler.”