Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen Hatay’a yardım için giden Gaziemir Belediyesi sağlık ekibi, sağlık hizmetinin yanı sıra insani yardımların afetzedelere ulaştırılmasını da sağladı.  Depremden etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen ekip, onlara destek vermek için oyunlar oynadı, şiirler okudu.

Hatay’a ilk giden yardım ekipleri arasında yer alan Gaziemir Belediyesi’nin sağlık ekibi, depremin ikinci gününden itibaren depremzedelere altı gün boyunca hizmet verdi. Belediyenin ebe, hemşire, paramedik ve şoförden oluşan sağlık ekibi, göçük altından çıkarılanlara acil müdahalede bulundu. Arama kurtarma ekiplerinin enkazdan yaralı olarak çıkardığı yurttaşlara ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibi, yaralılara serum ve oksijen desteği sağladı. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapan ekip, ihtiyaç duyan depremzedeleri, tam donanımlı ambulansla sağlık kuruluşlarına taşıdı.

Sağlık ekibi, görev alanları dışında, destek gereken her konuda da bölge halkına yardımcı oldu. Ekipler, ambulansla sağlık hizmeti vermedikleri zamanlarda insani yardım eşyalarının depremzedelere ulaşmasını sağladı. Çocuklarla özel olarak ilgilenen Gaziemir Belediyesi ekipleri, boş kaldıkları zamanlarda çocuklarla oyunlar oynayarak, şiirler okuyarak depremin yol açtığı sorunları aşmalarına destek oldu. Altı gün boyunca Hatay’da görev yapan ekip, görevlerini tamamladıktan sonra Gaziemir’e döndü.

“İYİ Kİ ORAYA GİTMİŞİZ”

Deprem bölgesindeki yaşanan zorlukları “Çok uzun zamandır bu mesleği yapıyorum ama deprem bölgesinde inanılmaz zor ve birçok insanın kaldıramayacağı koşullar vardı” ifadesiyle anlatan Acil Tıp Teknisyeni Zeki Yıldız, “oradaki depremzedelere enkaz altında kalan vatandaşlara yardım etmek onları kurtarmak amaçlı. Ulaştığımız ilk andan itibaren yaralı taşımaya başladık. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı hastaneye ulaştırılmasını sağladık. İyi ki de gitmişiz. Oradaki insanlara bir faydamızın dokunduğunu tekrar tekrar söyleyebilirim” dedi.

Özellikle depremzede çocuklara destek olmak için gönüllü olarak Hatay’a gittiğinin altını çizen Ebe Arzu Sönmez, “Deprem bölgesine gönüllü olarak gittim. İhtiyaç duyan her hayata dokunmaya çalıştık. Oradaki çocuklarla birebir iletişim halinde olduk. Tıbbi yardım, hasta nakli konularında yardımcı olduk. Orada bir çadırımız yoktu, ambulansın içinde hayatımızı devam ettirdik. Orada uyuduk, orada uyandık” diye konuştu.

Hemşire Hazal Sert de “Yeri geldi çocuklarla oyun oynadık, şarkı söyledik, şiirler okuduk. Sevke gittiğimiz hastanelerde toplanan yardımları geri dönüşümüzde ambulansımız boşken alabildiğimiz kadar doldurup enkaz alanına götürdük. İnsanlar bizi gördüklerinde çok mutlu oldular. Zaten orada inanılmaz bir dayanışma vardı, herkes en ufak bir şeye, birbirine muhtaçtı. Bize geldikleri anda çok teşekkür edip sevindiklerini söylediler. Sarılıp kucaklaştık. Gittiğim için çok mutluyum. İnsanların hayatına biraz dokunmuşsam, ne mutlu bana. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız” değerlendirmesini yaptı.