Kahramanmaraş merkezli depremler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ'nin ihalelerinin hızını kesemedi.

Gaziantep Şehitkamil’deki 571 konut inşaatı ve altyapı düzenlemesi için bakanlığın 2 Mart’ta 979 milyon 874 bin 881 bin TL’ye ihaleye çıktığı öğrenildi. İhaleyi ise  Alioğlu Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi aldı. 

"HEM BİLAL ERDOĞAN'IN ARKADAŞI HEM DE KIZILAY'DA"

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre şirkette daha önce yöneticilik yapan Aykut Emrah Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı ve aynı zamanda Polat, Kızılay’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 

Yine Gaziantep Şehitkamil’de 464 konut inşaatı, 1 adet 10 dükkânlı ticaret merkezi ve 1 cami inşaatı işi için 2 Mart’ta ihaleye çıkıldı. Yaklaşık maliyeti 891 milyon 201 bin 503 TL olarak belirlenen ihaleyi 899 milyon TL’ye Aydur İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Turizm Taşımacılık Hizmetleri Limited Şirketi aldı. 

AKRABALIK İLİŞKİLERİ İHALE SÜRECİNDE YİNE BAŞROLDE

Bayraktar Holding’in yönetim kurulu onursal başkanı Hüseyin Bayraktar, Aydur İnşaat’ın da sahibi. Bayraktar aynı zamanda eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da akrabası olarak biliniyor. Bayraktar sadece Aydur İnşaat’la birlikte 2011’den bu yana 42 kamu ihalesi aldı. Şirket bu ihalelerden 3 milyar 137 milyon 541 bin 837 TL kazandı. 

Bayraktar aynı zamanda İzmir’de yöresel bir banka olarak 1928’de kurulan Egebank’ın da eski sahibi. 1990’da Bayraktar Grubu’na geçen banka, 1998’de eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Yahya Demirel tarafından satın alındı.

Öte yandan Bayraktar’ın yaptığı yolsuzluklar 2000 yılında kamuoyuna yansıdığı da bilinenler arasında yer alıyor.