Haber: Ali Vefa Yurdal

Gaziantep'te Alpaslan Mahallesi sakinleri, ölümlü trafik kazalarının yaşandığı Gaziantep-Adıyaman yolunu trafiğe kapatarak, üst geçit yapılmamasını protesto etti.

Söz konusu yolu "ölüm yolu" olarak değerlendiren yurttaşlar, bir an önce üst geçit yapılaması için çağrıda bulundu.     

"MAHALLEMİZ SAHİPSİZ"

Alpaslan Mahallesi'nin sahipsiz bırakıldığını belirten yurttaşlar, şunları kaydetti:

“Ne muhtarından ne sayın Belediye Başkanı'ndan mahallemize bir hizmet yok. Bu mahalle sahipsizdir, sadece bu mahalle değil bütün mahalle sahipsizdir. Şehitkamil'in tamamından şikayetçidir. Fadıloğlu bir Şahinbey Belediyesi kadar olamıyor.”

MUHTAR: "15 GÜNE KADAR BAŞLANACAK"

Alpaslan Mahalle Muhtarı Ali Köseoğlu ise, şöyle konuştu:

"Üç yıldır muhtarım burada, arkadaşların dediklerine katılmıyorum. Üç senedir ben takipçisiyim. Buradan, Fatma Hanım'ın ve sayın Bakan Hanım'ın haberi var. Valiliğin, karayollarının ve kaymakamın haberi var. Burada 15 güne kadar üst geçit yapılacak kardeşim; Pazartesi görüştüm. Bir üst geçidimiz yoktur. Onu da ben 3 senedir istiyorum. Allah'ın izni ile 15 güne kadar yapımına başlayacak. Siz 15 gün sonra gelin benim yakamı tutun. Burada namus ve şeref sözü." 

MUHTARA TEPKİ 

Alpaslan Mahallesi Muhtarı Köseoğlu, konuşmasının ardından yurttaşlar tarafından yuhalandı. Ardından Köseoğlu, bir kişinin konuşmasına “Sesini kes. Bir dakika sus; konuşma” diyerek tepki gösterdi.