Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “212 sayılı yasanın kabul edilmesi nedeniyle 10 Ocak Basın Bayramı diyoruz. Tabii artık bu bayram olmaktan çıktı. Bugün zaman zaman beni arayan ve ‘Bayramın kutlu olsun’ diyenler oldu. Ama ben şimdi size şöyle hitap etmek istiyorum. Doğruları savunan, yanlışlar karşısında eğilmeyen gazetecilerin Basın Bayramı kutlu olsun. Patronun veya herhangi bir siyasi düşüncenin emrine değil, yalnızca mesleğin emrine giren ve mesleğini sürdüren gazetecilerin bayramı kutlu olsun” dedi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yapılan 10 Ocak Basın Bayramı resepsiyonunda, meslekte 60 yılı geride bırakan foto muhabiri Mustafa İstemi'ye ‘Meslek Onur Ödülü’ verildi. 

Ankara Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Basın Bayramı nedeniyle resepsiyon verdi. Milliyet gazetesi foto muhabiri Mustafa İstemi’ye ‘Meslek Onur Ödülü’nün verildiği resepsiyonda konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, şunları söyledi:

“Bugün üç önemli konu için bir araya geldik. Biliyorsunuz; 212 sayılı yasanın kabul edilmesi nedeniyle 10 Ocak Basın Bayramı diyoruz. Tabii artık bu bayram olmaktan çıktı. Bugün zaman zaman beni arayan ve ‘Bayramın kutlu olsun’ diyenler oldu. Ama ben şimdi size şöyle hitap etmek istiyorum. Doğruları savunan, yanlışlar karşısında eğilmeyen gazetecilerin Basın Bayramı kutlu olsun. Patronun veya herhangi bir siyasi düşüncenin emrine değil, yalnızca mesleğin emrine giren ve mesleğini sürdüren gazetecilerin bayramı kutlu olsun. Kapıdan girdiğinizde gördüğünüz gibi, bizim duvarımızda kurulduğumuzdan beri yazılıyor. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. Diyor ki ‘Türk basını cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır’ Biz, bu kaleyi oluşturmaya çalıştık. Cumhuriyetin etrafında kale oluşturmaya çalışan tüm gazetecilerin Basın Bayramı kutlu olsun.

“İYİ Kİ MUSTAFA İSTEMİ GİBİ BİR USTAYLA AYNI DÖNEMDE GAZETECİLİK YAPMIŞIM”

Gecenin en önemli olayı ise hem jürinin hem yönetim kurulunun oy birliğiyle seçtiği Meslek Onur Ödülü. Sayın İstemi ile yollarımız pek çok yerde kesişti. O benim ustam. Çünkü benden aşağı yukarı 7-8 yıl önce bu mesleğe başlamış. Bizim eski geleneklerimize bir yıl bile hatta bir ay bile bizden büyük olanlara hep meslek büyüğü olarak bakarız. Mustafa İstemi ile kah bir depremde kah bir helikopterin önünde, hemen hemen tüm siyasi parti genel başkanlarının seçim gezilerinde hep yollarımız kesişti. Ona hep imrenerek baktım. Mesleğine böylesine aşık olan, makinasını adeta vücudunun bir organı gibi gören ve ona saygıyla bakan bir meslektaşla ben gerçekten karşılaşmadım. Bir meslekte 60 yıl kalabilmek çok zor bir iş. Bu 60 yılı dolu dolu geçirdi ve son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın yasası ile ilgili protestoyu yaparken yine basın locasında onun elinde fotoğraf makinesi ve protesto etmek için yüzünde de siyah maskesi vardı. İnsan hayatı pek çok şeyle karşılaştırıyor bizleri. Ama ben yaşamım boyunca iyi ki bu dünyaya gelmişim deyip arkasından da ilave edeceğim. İyi ki Mustafa İstemi gibi bir ustayla aynı dönemde gazetecilik yapmışım. İyi ki onu tanımışım.”

Yapılan resepsiyonda foto muhabir Mustafa İstemi’ye ödül verildi. İstemi, şunları söyledi:

“Mikrofon deneyimim yok. 60 yıldır bunun hep arkasındaydım ilk defa önüne geçtim. Başkan benim yerime konuştu. Güzel sözlerin için teşekkür ediyorum.”