Haber: Fatoş Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, izinsiz yaptırdığı şömine ve çardağın yıkılmasına ilişkin haber nedeniyle gazeteciler yine hakim karşısına çıktı.

Gazeteciler Hazal Ocak, İpek Özbey, Vedat Arık, Olcay Büyükbaş'ın, Altun'un şikayeti ile “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamalarıyla 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 5'inci duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Yöneticileri Saniye Yurdakul ve Burkay Düzce, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Fahrettin Altun’un avukatı mazeret bildirirken, gazetecilerin avukatlarından Turan Karakaş "Savunmamız tamam, mazeretlerinin kabulünü ve savunmanın başka bir celsede yapılmasını talep ediyorum" dedi. 

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GÖREVLENDİRME YAZISI" TALEBİ

Gazetecilerin avukatlarından Damla Çaltepe de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un terörle mücadelede görev aldığına ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan görevlendirme yazısının talep edilmesini ve Altun’un duruşmada dinlenmesini talep etti.

ALTUN'UN MAHKEMEYE KATILMASI TALEBİNE RET

Ara kararını açıklayan mahkeme, Fahrettin Altun’un mahkemeye katılımının reddine karar vererek, duruşmayı 27 Eylül 2022 tarihine erteledi.