Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, 30 yıl önce bugün aracına konulan bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitirmişti. Mumcu cinayeti halen tam olarak aydınlatılamadı. Mumcu aradan geçen uzun süreye rağmen her yıl hem gazeteciliği hem de geleceğe ışık tutan Atatürkçü, aydınlanmacı düşünceleriyle anılıyor.

Mumcu için bu yıl da Ankara Çankaya’daki evinin önünde, patlamanın yaşandığı noktada düzenlenen anmaya; eşi Güldal Mumcu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Mumcu’nun okurları-sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Mumcu’nun aracının bombalandığı noktaya yapılan anıta karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Mumcu’nun çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısı da buraya konuldu. Uğur Mumcu Parkı’ndaki ağacın etrafına Mumcu’nun yazılarından kesitler yerleştirildi. Mumcu’nun evinin penceresine kendisinin fotoğrafı ile bir karanfil siluetinin yer aldığı “Uğurlar olsun” yazılı CHP Gençlik Kolları’nın pankartı asıldı.

Cengiz Toraman'ın yazıp yönettiği Levent Üzümcü ve Orhan Aydın'ın oynadığı "Unutma Bizi" oyunundan bazı kesitler de anma sırasında sergilendi.